Αποστολή εξετελέσθη και για τους δύο

Αποστολή εξετελέσθη και για τους δύο

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αστέρας Τρίπολης έζησε αρχικά το όνειρό του στη Σκωτία, το οποίο χάλασε στο τέλος, αφού ενώ νικούσε με 0-2, ηττήθηκε τελικά με 3-2 από τη Χιμπέρνιαν. Σχεδόν… βίοι αντίθετοι με τον Ατρόμητο, ο οποίος κατάφερε να… ξυπνήσει χαμογελαστός από τον εφιάλτη που ζούσε για 70 λεπτά στη Λευκορωσία, όπου έχανε με 4-0, αλλά τελικά μείωσε σε 4-3! Και οι δύο ομάδες, παρά τις ήττες τους, έχουν τον πρώτο λόγο ενόψει των ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης.

Στο Eδιμβούργο, ο Αστέρας έκανε αρχικά μια μικρή επίδειξη δύναμης κόντρα στην σκωτσέζικη ομάδα και με… μπροστάρη τον αριστερό του μπακ Γιώργο Κυριακόπουλο προηγήθηκε κόντρα στη Χιμπέρνιαν με 0-2. Ο 22χρονος αμυντικός στο 12΄ πήρε την μπάλα από τον Τσιλιανίδη και με σουτ στην κλειστή γωνία νίκησε τον Μπογκντάν και στο 38΄ ήρθε να πετύχει ένα εξαιρετικό γκολ με δυνατό σουτ. Οι παίκτες του Αστέρα είχαν κι άλλες ευκαιρίες, αλλά μετά το 60΄ η κούραση έκανε την εμφάνισή της, με αποτέλεσμα οι Σκωτσέζοι να αναθαρρήσουν.

Μείωσαν στο 63΄ με κεφαλιά του Αμπρόουζ, ισοφάρισαν στο 77΄ με πλασέ του Γκρέι και ανέκτησαν τα ηνία του παιχνιδιού. Μελανό σημείο η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Πασαλίδη στο 84΄, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω πίεση από τους Σκωτσέζους. Ο τερματοφύλακας Αθανασιάδης αρχικά έδωσε τις λύσεις, ώστε να μη χαραμίσει η ομάδα του αυτό το προβάδισμα πρόκρισης. Ειδικά στην κεφαλιά του Γκρέι στο 86΄ αντέδρασε εξαιρετικά. Μάλιστα, στο 89΄ ο Κυριακόπουλος έχασε ευκαιρία να κάνει ένα μοναδικό ευρωπαϊκό χατ τρικ, αλλά ο Μπογκντάν απέκρουσε την προσπάθειά του. Στις καθυστερήσεις ο Καμπέρι μετά ασίστ του Μπόιλ έκανε το 3-2, αφήνοντας τους Αρκάδες με την… πίκρα.

Η ομάδα της Τρίπολης έδειξε πως είναι ανώτερη σε σχέση με τη Χιμπέρνιαν και αν σε μία εβδομάδα παρουσιάσει ένα σοβαρό πρόσωπο, δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ: Μπογκντάν, Γουίτακερ (46΄ Γκρέι), Χάνλον (90΄ Πορτέους), Μακ Γκιν, Σλίβκα, Μπόιλ, Μάλαν, Στίβενσον, Καμπέρι, Μακ Γκρέγκορ, Αμπρόουζ.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μπελόκ (56΄ Ρόλε), Καλτσάς (77΄ Ανχελ), Μουνάφο, Τσιλιανίδης (87΄ Χριστόπουλος), Μανιάς.

Στη Λευκορωσία ο Ατρόμητος ηττήθηκε με 4-3 αλλά έχει σαφέστατα λόγους να χαμογελά, καθώς βρέθηκε να χάνει με 4-0 στο 70ό λεπτό. Ωστόσο, μπόρεσε να βρει τρία τέρματα που ουσιαστικά της δίνουν βάσιμες ελπίδες πρόκρισης, καθιστώντας την οριακά φαβορί για τη ρεβάνς της προσεχούς Πέμπτης. Για τους Λευκορώσους σκόραραν οι Φιλίποβιτς (5΄) και Σαβίτσκι (12΄ πέν., 61΄, 70΄) και για την ελληνική ομάδα οι Μανούσος (74΄), Βερετίλο με αυτογκόλ στο 80΄ και Κουλούρης στο 88΄.

Αποστολή εξετελέσθη και για τους δύο-1

Οι παίκτες του Ατρομήτου πανηγυρίζουν το τρίτο τους γκολ κόντρα στην Ντιναμό Μπρεστ, με το οποίο μείωσαν σε 4-3.

Το σύνολο του Νταμίρ Κάναντι παρουσιάστηκε στην αρχή του αγώνα αδιάβαστο, ασύνδετο, χωρίς ζωντάνια και πριν καταλάβει πώς ξεκίνησε το παιχνίδι έχανε με 2-0 στο πρώτο τέταρτο, φανερώνοντας την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού σε σχέση με την αντίπαλό του που βρίσκεται στο μέσον του δικού της πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα, όμως, η ομάδα των δυτικών προαστίων ήταν τελείως διαφορετική ως προς τα πρόσωπα σε σύγκριση με την περυσινή εξαιρετική χρονιά και η έλλειψη προσωπικοτήτων ήταν φανερή ως προς τη γενικότερη λειτουργία της ομάδας. Οι Λευκορώσοι είχαν ένα ονειρώδες παιχνίδι μέχρι το 70΄, αλλά ευτυχώς για τον Ατρόμητο υπήρξε έστω και στο τέλος αντίδραση. Η εικόνα μετά το 70΄ ήταν εντυπωσιακή για την ελληνική ομάδα που μπόρεσε να «σώσει την παρτίδα». Η είσοδος του Μούγιακιτς έδωσε επιθετική πνοή στον Ατρόμητο, οι Λευκορώσοι έμειναν από δυνάμεις και αγχώθηκαν, με αποτέλεσμα οι Περιστεριώτες να «ρευστοποιήσουν» τρία γκολ σε 20 λεπτά. Οι φίλαθλοι της Ντιναμό Μπρεστ δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, γεμίζοντας το γήπεδο.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΠΡΕΣΤ: Παβλιουτσένκο, Κίκι, Φιλίποβιτς (45΄ Νέχατζικ), Βερετίλο, Νόγιοκ, Γιούζεπτσουκ (76΄ Βίτους), Οσουτσουκούο (62΄ Ζαλέσκι), Κάργας, Σαβίτσκι, Κομπλένκο, Φαμέγε.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μίρκοβιτς, Νάτσος, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Μανούσος (75΄ Μούγιακιτς), Βασιλακάκης, (45΄ Ενσικουλού), Μπρούνο (45΄ Γαρουφαλλιάς), Κουλούρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή