Ολα στον «αέρα» και η μπάλα στην κερκίδα

Ολα στον «αέρα» και η μπάλα στην κερκίδα

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρότι η Σούπερ Λίγκα έχει ανακοινώσει ότι μεθαύριο Δευτέρα 30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος και λίγο νωρίτερα, στα γραφεία του συνεταιρισμού θα γίνει γενική συνέλευση με θέμα την έγκριση της προκήρυξης του πρωταθλήματος, τόσο η κλήρωση όσο και η προκήρυξη είναι αυτή τη στιγμή στον «αέρα».

Με άλλες λέξεις, το πιθανότερο σενάριο είναι η κλήρωση να αναβληθεί, ενώ σχεδόν βέβαιο είναι ότι η προκήρυξη δεν θα εγκριθεί. Σε αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Λίγκας, Ευάγγελος Μπαταγιάννης, στην πρώτη του παρουσία στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που συνεδρίασε προχθές, ως εξ οφίτσιο Β΄ αντιπρόεδρος, ζήτησε να παραταθεί η προθεσμία υποβολής της προκήρυξης, από τις 7 Αυγούστου, που είχε αρχικά αιτηθεί, στις 18 Αυγούστου. Δηλαδή μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Αυγούστου. Το αίτημα του Μπαταγιάννη, που έγινε δεκτό από την ΕΠΟ, δείχνει ότι κάθε άλλο παρά σίγουρος είναι ότι μεθαύριο θα εγκριθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος και ότι θα διεξαχθεί κανονικά η κλήρωση.

Εμπόδιο αποτελεί η ύπαρξη των επτά τηλεοπτικά «άστεγων» ΠΑΕ, οι οποίες όπως έχουν διαμηνύσει και μπορούν να κάνουν πράξη, επειδή η έγκριση της προκήρυξης για να έχει ισχύ πρέπει να ψηφιστεί από τα 3/4 των μελών της Γ.Σ., ήτοι από 12 ΠΑΕ σε σύνολο 16, θα μπλοκάρουν την έναρξη του πρωταθλήματος, μέχρι να υπογράψουν τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Μετά το «ναυάγιο» της πρότασης Βασιλειάδη περί κρατικής χρηματοδότησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μέσω της ΕΡΤ, στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδίου «οικονομικής και όχι μόνο εξυγίανσης», για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων των «άστεγων» ΠΑΕ (Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία) εκδηλώθηκε επίσημα προ ημερών ενδιαφέρον από το Epsilon του Ιβάν Σαββίδη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει ορατή κάποια περαιτέρω εξέλιξη. Ως γνωστόν, οι υπόλοιπες εννέα ομάδες του πρωταθλήματος έχουν συμφωνήσει με τη Nova.

Στον αέρα, όμως, είναι ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν και ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβαστούν από τη Φούτμπολ Λιγκ. Με δεδομένο ότι στο μεθεπόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας ο αριθμός των ομάδων θα μειωθεί από 16 σε 14, η κυρίαρχη σκέψη είναι να προταθεί ο 15ος και ο 16ος να υποβιβαστούν απευθείας, ενώ ο 13ος και ο 14ος να δώσουν αγώνες μπαράζ με τον πρώτο και τον δεύτερο της Φούτμπολ Λιγκ. Αυτό σημαίνει ότι καμία ομάδα από το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ δεν προβλέπεται ν’ ανέβει απευθείας, κάτι που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Διάλογοι… ουσίας

Τα… προεόρτια φάνηκαν στην προχθεσινή Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, όπου μεταξύ των προέδρων των δύο λιγκών υπήρξε για το συγκεκριμένο θέμα ο ακόλουθος διάλογος:

Μπαταγιάννης: Αν δεν έχει λυθεί το θέμα με την προκήρυξη δεν θα αρχίσει το πρωτάθλημα, θα πάει για 1η Σεπτεμβρίου ή μετά τους αγώνες της Εθνικής.

Λεουτσάκος: Επρεπε να έχουμε κάτσει όλοι μαζί να βρούμε λύση.

Μπαταγιάννης: Δεν συζητάμε γιατί δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε, εσείς είστε πιο εύκολοι στο να λέτε.

Λεουτσάκος: Εμείς δεν λέμε τίποτα, εσείς λέτε και τα γράφουν τα σάιτ.

Μπαταγιάννης: Εμείς δεν έχουμε πει τίποτα.

Γραμμένος: Αν υπάρχει δυσαρμονία, τη λύση θα δώσει η ΕΠΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή