Στο… νήμα ο νικητής του Ράλλυ Αιγαίου

Στο… νήμα ο νικητής του Ράλλυ Αιγαίου

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγώνας απρόοπτος το Ράλλυ Αιγαίου, όσο απρόοπτο είναι και το Πέλαγος από το οποίο έχει «δανειστεί» το όνομα. Στην 55η διοργάνωση του ιστορικού θεσμού, για ακόμα μια φορά ο ανταγωνισμός είναι τόσο μεγάλος που τρία σκάφη ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ έχουν διασχίσει σχεδόν το 70% της απόστασης του αγώνα.

Τα σκάφη πήραν εκκίνηση από το, σύμφωνα με την προφορική παράδοση, νησί της Καλυψούς με ασθενείς δυτικούς ανέμους, σαν να ήθελε η νύμφη να τα κρατήσει για πάντα στους Λειψούς. Υστερα από μια, σχετικά, σύντομη πλεύση πέρασαν από το νότιο άκρο της Πάτμου και συνέχισαν όρτσα προς τη Δονούσα και μετά προς το βόρειο άκρο της Νάξου, το ακρωτήριο Κόρακας. Με πρωτόγνωρες, για αυτή την εποχή, καιρικές συνθήκες τα ιστιοφόρα διέσχισαν 50 ναυτικά μίλια ενός Ικάριου Πελάγους που είχε μεταμορφωθεί σε… γαλάζια λίμνη με κομμάτια λειψαριάς (σ.σ. μπουνάτσα), αντί να κυριαρχεί το μελτέμι. Τα πληρώματα επιστράτευσαν υπομονή και αντοχή για να κυνηγούν ρέφλες (ριπές) αέρα προσπαθώντας να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά γίνεται στην προκαθορισμένη πορεία. Οσα από αυτά κατάφεραν να βρεθούν τις πρώτες πρωινές ώρες κοντά στην Πάρο εκμεταλλεύτηκαν τον αέρα της αυγής, έπλευσαν γρηγορότερα και έφτασαν στον τερματισμό στην είσοδο του όρμου της Παροικιάς.

Ετσι, ύστερα από τρεις κούρσες, στην κορυφή της γενικής κατάταξης των ORCi βρίσκονται τρία σκάφη: τo «Bullet – Encode» (κυβ. Δ. Δεληγιάννης – Σ. Καμπουρίδης), το «Chiara Ιason» (Ν. Φωτίου) και το «Africana – Optimum Team» (Λαουρέντιου Γκαϊτάν από τη Ρουμανία). Ο νικητής της εφετινής διοργάνωσης θα κριθεί στο τέταρτο και τελευταίο σκέλος του αγώνα, από την Πάρο στο Σούνιο. «Αυτή είναι η ομορφιά του Ράλλυ Αιγαίου. Υστερα από πέντε ημέρες αγώνα ο νικητής θα κριθεί στο τελευταίο σκέλος. Πιστεύω στην ομάδα μας και στην προετοιμασία που έχουμε κάνει, αλλά αυτή τη χρονιά οι αντίπαλοι είναι πολύ σκληροί και όλα θα κριθούν στη λεπτομέρεια. Εξάλλου, μία νίκη όταν είναι άνετη δεν έχει καμία αξία», δήλωσε ο κυβερνήτης του «Bullet – Encode», ο Ολυμπιονίκης Δημήτρης Δεληγιάννης και ο συγκυβερνήτης Σίμος Καμπουρίδης πρόσθεσε: «Μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης κούρσας έπρεπε να δώσουμε το κάτι παραπάνω για να καταφέρουμε να βρεθούμε, τουλάχιστον, στην πρώτη τριάδα της γενικής. Μέχρι τη Δονούσα τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, εμείς, όμως, όταν νυχτώνει συνεχίζουμε στους ίδιους ρυθμούς και, συνήθως, το αποτέλεσμα μας δικαιώνει».

Σήμερα το μεσημέρι, τα σκάφη θα πάρουν εκκίνηση από την Πάρο με προορισμό τον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή