Αναβολή και στασιμότητα για το νέο πρωτάθλημα

Αναβολή και στασιμότητα για το νέο πρωτάθλημα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως αναμενόταν η Σούπερ Λίγκα δεν ενέκρινε την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος και ανέβαλε την προγραμματισμένη για χθες κλήρωση, επειδή παρά το εκπεφρασμένο ενδιαφέρον του Epsilon, παραμένει άλυτο το πρόβλημα με τις επτά «άστεγες» τηλεοπτικά ΠΑΕ (Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία).

Tο θέμα της προκήρυξης του νέου πρωταθλήματος μετατέθηκε για τις 9 Αυγούστου. H υπογραφή της προκήρυξης συναρτάται άμεσα με την εύρεση «τηλεοπτικής στέγης». Σε αντίθετη περίπτωση, οι «άστεγες» ΠΑΕ έχουν διαμηνύσει ότι θα μπλοκάρουν την προκήρυξη κι αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος το πρωτάθλημα να μην ξεκινήσει στην προγραμματισμένη ημερομηνία, δηλαδή στις 25 Αυγούστου.

Μετά το τέλος του χθεσινού Δ.Σ. ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Ευάγγελος Μπαταγιάννης, δήλωσε: «Η κλήρωση αναβλήθηκε γιατί δεν ήμασταν έτοιμοι να εγκρίνουμε την προκήρυξη. Υπάρχουν προτάσεις από τηλεοπτικά κανάλια αλλά οι ομάδες που είναι χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο θέλουν να τους δοθεί χρόνος για να τις εξετάσουν. Γίνεται τεράστια προσπάθεια να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 25 Αυγούστου, παρόλο που δεν είναι πιεστικές οι ημερομηνίες. Αν έχουμε κάποια πρόταση να θέσουμε, θα κάνουμε τη συζήτηση με τη Φούτμπολ Λιγκ (σ.σ. για τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν). Αν οι προκηρύξεις τέμνονται θα το λύσει η ΕΠΟ το θέμα».

Σε ερώτηση για τις συζητήσεις με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη είπε: «Εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι που θα ναυαγήσουμε μία πρόταση με τον οποιονδήποτε. Ο υπουργός μάς ευχήθηκε καλό καλοκαίρι, δυστυχώς δεν είχαμε καλό καλοκαίρι. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή ο υφυπουργός έχει άλλα θέματα να λύσει. Την πρόταση του υπουργού τη συζητήσαμε, τη δεχθήκαμε κατά 9/10 και θεωρώ ότι ακόμη υπάρχουν τρόπος και χρόνος να τη συζητήσουμε. Θα γίνει γενική συνέλευση για να εγκριθεί η προκήρυξη και να γίνει η κλήρωση. Οι ομάδες θα αποφασίσουν, δεν θα αποφασίσω εγώ. Αν οι ομάδες δεν θέλουν να αρχίσει το πρωτάθλημα γιατί δεν είναι έτοιμες, δεν θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Γίνεται προσπάθεια για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, καλύτερο από τις άλλες χρονιές».

Η Σούπερ Λίγκα ανέβαλε την κλήρωση, δεν γνωρίζει πότε θ’ αρχίσει το πρωτάθλημα, αλλά παρουσίασε τη νέα επίσημη μπάλα του πρωταθλήματος. Πρόκειται για την «Telstar Mechta» που «αποκαλύφθηκε στη νοκ άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή