Δεν τον ήθελε τον Αστέρα!

3' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πάλεψε, αλλά του μένει η πικρία. Ο Αστέρας διεκδίκησε μέχρι τέλους την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, αλλά με το 1-1 (και σε συνδυασμό με την 3-2 στη Σκωτία) κόντρα στη Χιμπέρνιαν στο «Θ. Κολοκοτρώνης» έμεινε εκτός συνέχειας.

Στρίμωξε στα… σχοινιά τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Σάββα Παντελίδη.

Είχε μεγάλες ευκαιρίες, παίζοντας με δέκα από το 48’ λόγω δεύτερης κίτρινης στον Μανιά, δικαιούται να διαμαρτύρεται ότι δεν του δόθηκε πέναλτι στο 58’ (με το ματς στο 1-1) σε χέρι του ΜακΓκρέγκορ σε κεφαλιά του Δουβίκα και στο τέλος αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά.

Το σκορ άνοιξε ο ΜακΓκιν με σουτ στο 43’ έπειτα από τραγικό λάθος του Ιγκλέσιας, που «πούλησε» την μπάλα λίγο κάτω από τη σέντρα κι ενώ τρία λεπτά είχαν οι Αρκάδες δοκάρι με κεφαλιά του Τσιλιανίδη.

Ο Έλληνας φορ άφησε τους Αρκάδες με παίκτη λιγότερο, αλλά δεν πτοήθηκαν και ισοφάρισαν με τον Τσιλιανίδη στο 55’ και στη συνέχεια ελέω Μπογκντάν και κακών επιλογών στην τελική προσπάθεια δεν ήρθε η πρόκριση για τον Αστέρα.

Το ματς

Ραμμένο στα μέτρα της Χιμπέρνιαν ήταν το πρώτο μέρος στην Τρίπολη. Το παιχνίδι είχε κακό ρυθμό (έως ενός σημείου δικαιολογείται, διότι είναι αρχές Αυγούστου), ελάχιστες καλές φάσεις με τις τελικές (δύο σουτ του Μάλαν και ένα του Μπόιλ όλη η ιστορία) να έρχονται κυρίως από την πλευρά των φιλοξενούμενων.

Χωρίς, ωστόσο, να αγχώσουν ιδιαίτερα με αυτόν τον τρόπο την ομάδα του Παντελίδη, που από την πλευρά της εμφανίστηκε…βραχυκυκλωμένη επιθετικά (εδώ έδειξε αγχωμένη), δίχως πολλές ιδέες στο δημιουργικό κομμάτι. Γενικά με κάπως θολωμένο μυαλό.

Πάντως, θα μπορούσε να έχει πάει με καλύτερα δεδομένα για τον Αστέρα το παιχνίδι στην ανάπαυλα. Διότι, αφενός θα μπορούσε να μην δεχθεί το γκολ, που ήρθε με πολύ φθηνό τρόπο, αφού ο Ιγκλέσιας «πούλησε» την μπάλα σε σημείο του γηπέδου, που δεν… επιτρέπεται για παίκτη της δικής του εμπειρίας, με αποτέλεσμα ο Καμπερί να δώσει στο… πιάτο το 1-0 στον ΜακΓκιν.

Αφετέρου, λίγο πριν οι Αρκάδες είχαν αγγίξει το 1-0 με την κεφαλιά Τσιλιανίδη -έπειτα από το κόρνερ του Κυριακόπουλου-, που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο.

Στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκε… άλλος εντελώς Αστέρας. Με μεγαλύτερο θάρρος, πολύ καλύτερη και πιο γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, με πολύ καλό ρυθμό γενικά και πιο σωστές επιλογές στην τελική πάσα. Γενικότερα πίεσε πολύ τον αντίπαλό του. Έτσι, δεν άργησε να έρθει η πρώτη καλή στιγμή, που εν τέλει μεγαλύτερο κακό έκανε στην ομάδα του Παντελίδη. Ο Μανιάς βγήκε φάτσα με τον Μπόγκνταν, έπιασε δυνατό σουτ και νικήθηκε. Στην πορεία της φάσης δέχθηκε κίτρινη για τάκλιν, ήταν η δεύτερη και από το 48’ άφησε με παίκτη λιγότερο την ομάδα του.

Όμως, όση διστακτικότητα παρουσίασε στο πρώτο μέρος, τόση τόλμη έδειξε στο δεύτερο και ειδικά από το σημείο που αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο. Ήταν σαν να μην είχε αυτό το μειονέκτημα και… ανέβασε στροφές, με αποτέλεσμα να μην αργήσει να ανταμειφθεί για την προσπάθειά του. Στο 55’, ο Κώτσιρας έκανε κίνηση από τα δεξιά και στη συνέχεια αφού συνέκλινε βρήκε με κάθετη τον Τσιλιανίδη που βρέθηκε απέναντι από τον Μπογκντάν και δείχνοντας ψυχραιμία τον… εκτέλεσε.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Παντελίδη έχει τέσσερες -χωρίς υπερβολή- μεγάλες ευκαιρίες, με τις οποίες άνετα θα μπορούσε να λυγίσει τους Σκωτσέζους, κάνοντας το 2-1. Συν το πέναλτι που δικαιούται να ζητάει για το χέρι του ΜακΓκρέγκορ στο 58’, το οποίο δεν το λες και… κολλημένο στο σώμα. Δεν πτοήθηκαν οι Αρκάδες από αυτήν τη φάση, πείσμωσαν περισσότερο και έπαιξαν τα… ρέστα.

Ωστόσο, στη σκαστή κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου, ο Μπογκντάν έγινε… Μπανκς και έβγαλε την μπάλα πάνω στη γραμμή, στο 70’ ο Έλληνας στόπερ έπαιξε βόλεϊ με τον Ιγκλέσιας που έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από την αντίπαλη εστία από το σημείο του πέναλτι.

Ο Αστέρας συνέχισε να πιέζει και είχε άλλες δύο μεγάλες στιγμές, την ώρα που η Χιμπέρνιαν προσπαθούσε μόνο μέσω αντεπιθέσεων και γενικά δεν απείλησε ιδιαιτέρα στο δεύτερο μέρος. Ο Δουβίκας δεν αντέδρασε καλά στο τετ-α-τετ (74’) με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, καθώς ναι μεν έκανε ωραία κίνηση αρχικά, αλλά στη συνέχεια ήταν κακό το κοντρόλ του, έφυγε πλάγια και έπεσε στο έδαφος. Υπάρχει επαφή, αλλά ο παίκτης των Αρκάδων έχει αρχίσει να χάνει νωρίτερα την ισορροπία του.

Στο 83’, ο Ιγκλέσιας τροφοδότησε με κάθετη τον 19χρονο άσο, που νικήθηκε από τον Μπογκντάν. Κάπου εκεί χάθηκε κι η τελευταία καλή στιγμή για τη μεγάλη πρόκριση.

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε (91' Σάλας), Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μπελόκ (57' Δουβίκας), Καλτσάς (78' Ρόλε), Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Μανιάς

Χιμπέρνιαν (Νιλ Λένον): Μπογκντάν, Άμπροουζ, ΜακΓκρέγκορ (78' Γουίτακερ), Χάνλον, Γκρέι, Μάλαν (92' Πόρτεους), Σλίβκα (88' Μπάρτλεϊ), ΜακΓκιν, Στίβενσον, Μπόιλ, Κάμπερι

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Benoit Millot (Γαλλία), Βοηθοί: Stephan Luzi, Philippe Jeanne (Γαλλία). Τέταρτος: Jeremy Stinat (Γαλλία)

Πηγή: Sport-fm.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή