Αισιόδοξα μηνύματα από Γλασκώβη

Αισιόδοξα μηνύματα από Γλασκώβη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρυθμούς Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων ζει η Γλασκώβη. Στην πόλη της Σκωτίας βρίσκονται σε εξέλιξη οι κορυφαίες διοργανώσεις της Γηραιάς Ηπείρου σε κωπηλασία, ενόργανη γυμναστική γυναικών και ποδηλασία, ενώ σήμερα θα αρχίσουν τα αντίστοιχα πρωταθλήματα σε κολύμβηση και συγχρονισμένη κολύμβηση. Από ελληνικής πλευράς, χθες, την καλύτερη εμφάνιση έκανε ο Σπύρος Γιάνναρος που προκρίθηκε απευθείας στους ημιτελικούς του σκιφ ελαφρών βαρών. Ο Χρήστος Βολικάκης, σήμερα, θα μπει στην πίστα της ποδηλασίας με… δανεικά ανταλλακτικά, διότι ακόμη η αεροπορική εταιρεία δεν του έχει στείλει τις αποσκευές του.

«Ηρθαμε σε αυτό το Ευρωπαϊκό για να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Τόσες ημέρες είμαστε χωρίς προπόνηση, οπότε δεν ξέρω κατά πόσον αυτό θα είναι εφικτό. Μας έδωσαν κάποια ανταλλακτικά συναθλητές μας από την Αγγλία και τη Γαλλία και η εταιρεία Bioracer μας έστειλε με την ομάδα του Βελγίου φόρμες με τα ελληνικά χρώματα.

Τα δικά μας ανταλλακτικά, τα ρούχα, τα χρήματα κ.λπ. βρίσκονται στις αποσκευές μας που ακόμη δεν έχουν φτάσει», δήλωσε στην «Κ» ο κορυφαίος Ελληνας ποδηλάτης, ο οποίος σήμερα θα αγωνιστεί στο σκρατς.

Στο ευρωπαϊκό της κωπηλασίας ο Σπύρος Γιάνναρος έκανε την καλύτερη εμφάνιση για τα ελληνικά χρώματα. Προκρίθηκε απευθείας στους ημιτελικούς του σκιφ ελαφρών βαρών. Τερμάτισε τρίτος με χρόνο 7:14.39. Η Κατερίνα Νικολαΐδου πλασαρίστηκε στην τρίτη θέση στο σκιφ, αλλά την πρόκριση έπαιρναν μόνο οι δύο πρώτες. Σήμερα θα έχει την τελευταία ευκαιρία για να βρεθεί στις κορυφαίες, αρκεί να έρθει στην πρώτη δυάδα του επαναληπτικού.

Στους επαναληπτικούς θα αγωνιστούν και οι Ασουμανάκη – Αγγελοπούλου (διπλό σκιφ, στον τελικό μπαίνουν η πρώτη τετράδα), οι Βόντζου – Εμμανουηλίδου, στο διπλό σκιφ (τα πρώτα δύο πληρώματα τελικό) και οι Τσαμοπούλου – Μπιτζιαίου – Γεωργούδη – Κυρίδου στην τετράκωπο με τα πρώτα δύο σκάφη να μπαίνουν τελικό. Στους ημιτελικούς του διπλού σκιφ θα προσπαθήσουν να προκριθούν οι Καλανδαρίδης – Στεργιάκας, όπως και οι Μαρόκος – Νικολαΐδης στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Στην ενόργανη γυμναστική των γυναικών η Βασιλική Μιλλούση ξεχώρισε στη δοκό ισορροπίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή