Πρώτες ελπίδες για μετάλλιο

Πρώτες ελπίδες για μετάλλιο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με προκρίσεις σε τελικούς και καλά πλασαρίσματα συνεχίστηκαν και χθες για τα ελληνικά χρώματα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Η Κατερίνα Νικολαΐδου προκρίθηκε στον τελικό του σκιφ και αύριο θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο στην κωπηλασία, ενώ καλές εμφανίσεις είχαν και οι αθλήτριές μας στη συγχρονισμένη κολύμβηση.

Για ακόμη μία φορά η Νικολαΐδου έδειξε ότι δίκαια συγκαταλέγεται στις κορυφαίες αθλήτριες της κωπηλασίας στον κόσμο. Παρά τον μικρό χρόνο ενασχόλησής της με το νέο σκάφος, ήρθε δεύτερη στον επαναληπτικό του σκιφ γυναικών και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό της Κυριακής. Σε μικρούς τελικούς της κωπηλασίας θα αγωνιστούν σήμερα οι Τσαμοπούλου – Μπιτζιαίου – Γεωργούδη – Κυρίδου (τετράκωπος άνευ) και οι Μαρόκος – Νικολαΐδης (διπλό σκιφ). Προκρίσεις σε τελικούς θα διεκδικήσουν οι Σπύρος Γιάνναρος (σκιφ ελαφρών βαρών) και οι Στεργιάκας – Καλανδαρίδης (διπλό σκιφ). Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πλειονότητα των Ελλήνων αθλητών της κωπηλασίας που αγωνίζεται στο Ευρωπαϊκό αποτελείται από νέα παιδιά έως 23 ετών, τα οποία, τα επόμενα χρόνια, αναμένεται να ξεχωρίσουν στο διεθνές στερέωμα.

Στον τελικό του ομαδικού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης αγωνίζεται σήμερα η εθνική γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήρε την πρόκριση με την έκτη θέση. Οι Ιφιγένεια Δίπλα, Βασιλική Κοφίδη, Σοφία Μαλκογεώργου, Εβελίνα Παπάζογλου, Σοφία Σαραντίδη, Αννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα, Γεωργία Βασιλοπούλου βαθμολογήθηκαν με 86,0333 β. (λίγα χιλιοστά του βαθμού πιο κάτω από τις 5ες Γαλλίδες 86,4667). Την πρώτη θέση στον προκριματικό κατέλαβε η Ρωσία (95.5000).

Οι Εβελίνα Παπάζογλου και Ευαγγελία Πλατανιώτη πλασαρίστηκαν στην 6η θέση (συμμετείχαν 19) στον τελικό του τεχνικού προγράμματος. Στο τεχνικό του μεικτού ντουέτου οι Νικολέττα Παπαγεωργίου και Βασίλης Γκορτσικάς ήρθαν τέταρτοι στα τέσσερα δίδυμα.

Στη Γλασκώβη συνεχίζεται σήμερα και η ποδηλασία πίστας όπου ο Χρήστος Βολικάκης, παρόλο που ακόμη δεν έχει παραλάβει τις αποσκευές του, αγωνίζεται, έστω και χωρίς προπόνηση, προκειμένου να φέρει στη χώρα μία διάκριση.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει προκριματικούς, ημιτελικούς και τελικούς κολύμβησης, στους οποίους παίρνουν μέρος και κολυμβητές μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή