Τσάμπιονς Λιγκ – AEK: Να μείνει όρθια σε μια δύσκολη έδρα

Τσάμπιονς Λιγκ – AEK: Να μείνει όρθια σε μια δύσκολη έδρα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά έφτασε για την πρωταθλήτρια Ελλάδος ΑΕΚ που βρίσκεται από χθες στη Γλασκώβη για τη σπουδαία αποψινή αναμέτρηση με τη Σέλτικ (21.45) στο «Σέλτικ Παρκ» για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ενωση μπαίνει στο ζευγάρι αγώνων με την πρωταθλήτρια Σκωτίας ως αουτσάιντερ, έχοντας όμως αρκετούς λόγους για να κυνηγήσει την υπέρβαση. Πριν καν ξεκινήσει η σεζόν, η Ενωση έχει αναμφίβολα άτυχες στιγμές, καθώς οι απουσίες των Τσιγκρίνσκι και Μάνταλου δημιουργούν ξεκάθαρο προβληματισμό στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Κι αν για τον Ουκρανό η απουσία είναι εδώ και μέρες γνωστή, το ξαφνικό πρόβλημα με τον αρχηγό της ΑΕΚ σίγουρα περιπλέκει τα πράγματα, σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη έδρα όπου απαιτούνται ποδοσφαιριστές της ποιότητας του Μάνταλου, με έφεση στην καλή κυκλοφορία, στην ψυχραιμία, στο κράτημα μπάλας αλλά και στην ηγετική παρουσία εντός αγωνιστικού χώρου.

Με τα τωρινά δεδομένα, τη θέση του Πέτρου Μάνταλου στην ενδεκάδα θα πάρει ο Λούκας Μπογέ χωρίς να αλλάξει ιδιαίτερα η αγωνιστική φιλοσοφία. Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Λόπες, Σιμόες, Μπακασέτας, Λιβάγια θα είναι δεδομένα στην ενδεκάδα, ενώ και ο Κλωναρίδης φαίνεται πως θα είναι στους βασικούς.

Στο 4-4-2 του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο Γαλανόπουλος θα είναι πιθανότατα δίπλα στον Σιμόες, ενώ και ο Γκάλο ή ο Χουλτ ενδεχομένως να πάρουν τη θέση τους στο γήπεδο ούτως ώστε να περιοριστεί η δυναμική της Σέλτικ, που εντός έδρας μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη.

Για τους πρωταθλητές Σκωτίας, ο αγώνας είναι ιδιαιτέρως κρίσιμος και η κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΑΕΚ στέρησε το πιθανό πλεονέκτημα υποτίμησης από την αντίπαλο του ελληνικού συλλόγου. «Η ΑΕΚ είναι ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ» είπε στις χθεσινές του δηλώσεις ο προπονητής της Σέλτικ Μπρένταν Ρότζερς που αναμένεται να παρατάξει τους γηπεδούχους σε σχηματισμό 3-4-2-1. Γρήγορη κυκλοφορία, ταχύτητα και υψηλό τέμπο στο παιχνίδι, συνθέτουν τα αγωνιστικά στοιχεία των Σκωτσέζων. «Πάμε για αποτέλεσμα που θα μας δίνει ελπίδες», είπε κατά την αναχώρηση της ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Με οδηγό την προϊστορία που θέλει την ΑΕΚ να περνάει στην επόμενη φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης και στις τέσσερις περιπτώσεις που συνάντησε ομάδα από τη Σκωτία, η ομάδα εμπνέεται από το παρελθόν και στοχεύει σε μια μεγάλη πρόκριση που είναι μεν δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος θα έχει τη συμπαράσταση περίπου 800 φίλων της στο γήπεδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή