Κόντρα Ολυμπιακού με Βασιλειάδη για την ΕΡΤ

Κόντρα Ολυμπιακού με Βασιλειάδη για την ΕΡΤ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, με αφορμή τη συμφωνία της πολιτείας με τις επτά ΠΑΕ που αποκτούν τηλεοπτική «στέγη» στην ΕΡΤ. Την αρχή έκαναν οι «Πειραιώτες», οι οποίοι εξαπέλυσαν επίθεση κατά της κυβέρνησης και του κ. Βασιλειάδη: «Η κρατική παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο ποδόσφαιρο συνεχίζεται με την αδιανόητη “Τηλεοπτική Προσφορά Βασιλειάδη” σε συγκεκριμένες Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες. Με σκοπό καθαρά ψηφοθηρικό, αλλά και με στόχο την αιχμαλωσία του ποδοσφαίρου, ο κ. Υπουργός μοιράζει τα εκατομμύρια του ελληνικού λαού, ο οποίος ματώνει καθημερινά για να τα βγάλει πέρα!

Το συμβόλαιο που προσφέρει η ΕΡΤ στις ομάδες και προέρχεται από το αίμα των φορολογουμένων είναι, ετησίως, κατά 6 με 7 εκατομμύρια “ακριβότερο” από τις νορμάλ τιμές της αγοράς, γι’ αυτό άλλωστε δεν υπήρχε από κανένα κανάλι προσφορά μεγαλύτερη των 10 εκατ. ετησίως, για το πακέτο των επτά ΠΑΕ. Ο κ. Βασιλειάδης, με άλλα λόγια, αποφάσισε να δώσει σε… Ανώνυμες Εταιρείες 14 εκατομμύρια ευρώ (η συμφωνία είναι διετής) τα οποία θα λείψουν από τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους Ελληνες. Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ο υπουργός Βασιλειάδης, σε ρόλο Ασλανίδη, ποδηγετούν το ποδόσφαιρο, βιάζουν την τηλεοπτική αγορά και προκαλούν τον μέσο πολίτη».

Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Βασιλειάδη, ο οποίος τόνισε: «H ΠΑΕ Ολυμπιακός έρχεται να καταγγείλει όσα πριν από λίγες ημέρες η ίδια είχε ψηφίσει και μάλιστα ομόφωνα με όλες τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας. Η πρόταση που έχει κατατεθεί ήταν γνωστή, σαφής, με νούμερα και δεσμεύσεις. Με όρους καθαρούς και με την ελπίδα της προοπτικής για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Tα πράγματα πλέον είναι απολύτως φανερά. Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός –εξαιτίας της γνωστής πια εμμονής του ιδιοκτήτη της εναντίον της κυβέρνησης και της Αριστεράς– έχει μετατρέψει τον ιστορικό σύλλογο σε αντιπολιτευόμενο πολιτικό κόμμα. Είναι προσβολή προς την ιστορία του συλλόγου και προς τα εκατομμύρια φίλους του που δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνουν στρατός του κάθε ιδιοκτήτη. Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Αφήνουμε τον κόσμο να τους κρίνει».

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκληρώνουν σήμερα την προετοιμασία τους για τον αυριανό πρώτο αγώνα με τη Λουκέρνη στο «Καραϊσκάκη» (ώρα έναρξης 21.00) για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Χθες, δηλώθηκε ο Μπίμπαρς Νάτχο στη λίστα της ΟΥΕΦΑ στη θέση του νεαρού στόπερ Στέφανου Ευαγγέλου και έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ματς. Σύμφωνα με αγγλικά μέσα ενημέρωσης, η Μπρέντφορντ κατέθεσε στον Ολυμπιακό πρόταση 4,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Βελγου στόπερ Μπιορν Ενγκελς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή