Πρώτη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς

Πρώτη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μαρία Μπόζη και η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου έγραψαν ιστορία στο Ορχους της Δανίας. Οι πρωταθλήτριες της ιστιοπλοΐας (470) «σφράγισαν» για τη χώρα μας το πρώτο εισιτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δύο χρόνια πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, οι νεαρές αθλήτριες επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις για το ταλέντο τους, βρέθηκαν ανάμεσα στα 10 κορυφαία πληρώματα του κόσμου και χάρισαν στην ελληνική ιστιοπλοΐα την πρώτη της πρόκριση. «Είμαστε πολύ χαρούμενες. Είχαμε μία πολύ καλή ημέρα. Αγωνιστήκαμε συγκεντρωμένες και, με τη βοήθεια του προπονητή μας Μιχάλη Μηλαίου, καταφέραμε και περάσαμε τις βασικές μας αντιπάλους. Η χαρά μας είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί βγάλαμε εκτός πρόκρισης κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας. Ηταν μία δύσκολη και γεμάτη χρονιά.

Τα αποτελέσματα δικαίωσαν τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν. Θα κοιτάξουμε να ευχαριστηθούμε την τελευταία κούρσα χωρίς άγχος. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθουν και άλλες προκρίσεις από τα ελληνικά πληρώματα», δήλωσαν στην «Κ» οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου. Θα είναι η πρώτη συμμετοχή γυναικείου 470 σε Ολυμπιακούς από το 2004.

Κοντά στην πρόκριση βρίσκονται και τα Λέιζερ Ράντιαλ. Η Βασιλεία Καραχάλιου είναι 12η στη γενική (προκρίνονται 18) και η Νάνσυ Φακίδη 18η. Ρότα πρόκρισης έχει χαράξει και ο Βύρων Κοκκαλάνης στα RSX, ο οποίος είναι 8ος στη γενική (προκρίνονται οι πρώτοι δέκα).

Αέρα και τύχη θα χρειαστούν στη σημερινή ιστιοδρομία οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής. Βρίσκονται στην 11η θέση ως χώρα (15οι στη γενική) και πρέπει να μπουν στις οκτώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή