Στο Ευρωπαϊκό οι Ελληνες γυμναστές

Στο Ευρωπαϊκό οι Ελληνες γυμναστές

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ελληνες αθλητές της ενόργανης θα «ανοίξουν» το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Η εθνική ανδρών αγωνίζεται στο πρώτο γκρουπ με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην ομαδική κατάταξη και προκρίσεις στα όργανα όπου ειδικεύονται οι «σπεσιαλίστες» μας.

Χθες, οι Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Πετρούνιας, Νίκος Ηλιόπουλος, Γιώργος Χατζηευσταθίου, Αντώνης Τανταλίδης είχαν την ευκαιρία να… δοκιμάσουν τα προγράμματά τους στον αγωνιστικό χώρο του «SSE Hydro».

Η προσπάθεια των Ελλήνων θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι, κάτι που σημαίνει ότι θα ξυπνήσουν νωρίς το πρωί και ότι οι κριτές θα «κρατήσουν» χαμηλά τις βαθμολογίες τους, διότι θα ακολουθήσουν και άλλοι δύο όμιλοι. Το πρώτο όργανο που θα εκτελέσουν θα είναι οι κρίκοι και, στη συνέχεια, το άλμα, το δίζυγο, το μονόζυγο, το έδαφος και ο πλάγιος ίππος.

Βασικός στόχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι να μπει στα 12 καλύτερα της Ευρώπης. Θα αγωνιστούν από 3 αθλητές μας σε κάθε όργανο. Από δύο όργανα θα εκτελέσουν οι Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι, έδαφος) και Βλάσης Μάρας (μονόζυγο, άλμα), τέσσερα θα κάνει ο Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος, άλμα, δίζυγο) και από πέντε οι Νίκος Ηλιόπουλος (πλάγιος ίππος, κρίκοι, άλμα, δίζυγο, μονόζυγο) και Γιώργος Χατζηευσταθίου (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, δίζυγο, μονόζυγο). Οι «σπεσιαλίστες» μας θα επιδιώξουν προκρίσεις και στα αγαπημένα τους όργανα. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν στις 22.45 και εκείνη την ώρα θα ανακοινωθούν οι οκτώ φιναλίστ κάθε οργάνου που θα προκριθούν στους τελικούς της Κυριακής, καθώς και οι οκτώ χώρες που θα πάρουν το «εισιτήριο» για το ομαδικό του Σαββάτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή