Καταγγελία της Σπαρτάκ Μ. στην UEFA

Καταγγελία της Σπαρτάκ Μ. στην UEFA

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποστολή της Σπαρτάκ και κυρίως οι Ρώσοι δημοσιογράφοι προχώρησαν σε καταγγελία στην UEFA, υποστηρίζοντας ότι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από οπαδούς του ΠΑΟΚ σε ζώνη του γηπέδου της Τούμπας όπου επιτρεπόταν η παρουσία μόνο διαπιστευμένων ατόμων των ΜΜΕ. Η ρωσική ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «ο ΠΑΟΚ όφειλε να προσφέρει ασφάλεια στο γήπεδό του, στους Ρώσους δημοσιογράφους, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα. Εμείς ξεκινήσαμε έρευνα για το περιστατικό και θα στραφούμε στην UEFA ζητώντας διεξοδική έρευνα και τιμωρία των υπευθύνων».

Στα αγωνιστικά, οι ομοιότητες πρόκρισης που είχε ο ΠΑΟΚ στον προηγούμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το ισχνό 2-1 επί της Βασιλείας στον πρώτο αγώνα της Τούμπας, δείχνουν τα χνάρια του ίδιου δρόμου που καλείται να ακολουθήσει ο «Δικέφαλος» του Βορρά, μετά την πρώτη νίκη του, με διαφορά ενός γκολ, κόντρα στη Σπαρτάκ Μόσχας. Οι Ρώσοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ χρειάζονται νίκη με διαφορά ενός γκολ και λόγω της εμπειρίας τους έχουν προβάδισμα πρόκρισης στη ρεβάνς της Μόσχας, την επόμενη Πέμπτη, αλλά όπως τόνισε και ο τεχνικός, Ρασβάν Λουτσέσκου, σ’ αυτό το στάδιο της διοργάνωσης, η νίκη είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη συμμετοχή στους ομίλους.

«Θα πάμε στη Μόσχα για τη νίκη, γιατί αυτή είναι η νοοτροπία μας. Αυτά τα παιχνίδια στην Ευρώπη θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν ένα προς ένα. Κερδίσαμε τα τελευταία μας τρία παιχνίδια τώρα και αυτό μας δίνει δύναμη και μας μαθαίνει ότι όταν έχουμε τη σωστή αυτοπεποίθηση, μπορούμε να τα καταφέρουμε», υποστήριξε ο Ρουμάνος τεχνικός, ενώ ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε για τα ψυχολογικά αποθέματα και την καθαρή σκέψη που είχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στην ανατροπή του σκορ από το 0-2 στο τελικό 3-2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή