Στίβος: «Μαγεία» στους αιθέρες

Στίβος: «Μαγεία» στους αιθέρες

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν μία από τις ωραιότερες βραδιές για τον ελληνικό στίβο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δύο πρωταθλήτριές μας, οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου αγωνίστηκαν για την πρωτιά στο γυναικείο επί κοντώ, με τη «χρυσή» ολυμπιονίκη να αναδεικνύεται και πάλι πρωταθλήτρια Ευρώπης, τη Νικόλ να μένει στη δεύτερη θέση και, ύστερα, και οι δύο παρέα κρατώντας γαλανόλευκες σημαίες έκαναν τον γύρο του θριάμβου και αποθεώθηκαν. Σήμερα, η ελληνική συλλογή των μεταλλίων ενδέχεται να μεγαλώσει.

Οι Στεφανίδη και Κυριακοπούλου μετέτρεψαν σε… προσωπική υπόθεση τον τελικό του αγαπημένου τους αγωνίσματος. Και οι δύο πέρασαν τα 4,80 και το χρυσό κρίθηκε στα 4,85, τα οποία η Κυριακοπούλου δεν κατάφερε να ξεπεράσει, ενώ η Στεφανίδη τα υπερέβη με την τρίτη. Η ολυμπιονίκης τοποθέτησε τον πήχυ στα 4,96 για να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν τα κατάφερε. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου με 4,75. Η νεαρή Ελένη Πόλακ έμεινε στη 12η θέση. Είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,30.

Τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στα 400 μ. θα έχει αύριο η Μαρία Μπελιμπασάκη. Με 51.23 προκρίθηκε δεύτερη στον τελικό του αγωνίσματος. Επίσης, ο Κώστας Μπανιώτης με άλμα στα 2,21 προκρίθηκε στον τελικό του ύψους. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου, παρά την καλή της προσπάθεια στα 100 μ. εμπ., κατετάγη 13η με 13.00.

Με στόχο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο τριπλούν, κάτι που είναι στις δυνατότητές της, θα αγωνιστεί σήμερα η Βούλα Παπαχρήστου (ώρα 21.07). Στη διοργάνωση του Αμστερνταμ είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο αλλά σε αυτό το ευρωπαϊκό οι φιλοδοξίες της είναι μεγαλύτερες. Εχει την καλύτερη επίδοση από τις αντιπάλους της (14.60) και προκρίθηκε στον τελικό πρώτη με 14,49.

Το πρωινό πρόγραμμα θα αρχίσει (11 π.μ.) με τη συμμετοχή της Σταματίας Σκαρβέλη στους προκριματικούς της σφυροβολίας. Η νεαρή αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ 69,10 μ., επίδοση που εάν την επαναλάβει ενδέχεται να της δώσει την πρόκριση για τον τελικό. Το όριο για απευθείας πρόκριση είναι 70,00 μέτρα. Θα ακολουθήσει στις 12.15 η προσπάθεια του Κώστα Φιλιππίδη για πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ. Το όριο είναι στα 5,66 και ο Ελληνας άλτης αυτή τη χρονιά, παρά τον τραυματισμό του, έχει υπερβεί τα 5,71 μ.

Στους προκριματικούς του τριπλούν (13.40) παίρνει μέρος ο Δημήτρης Τσιάμης. Εχει επίδοση 16,75 μ., κάτι που του δίνει ελπίδες για πρόκριση στον τέταρτο τελικό της καριέρας του. Το όριο πρόκρισης στον τελικό είναι 16,75 μέτρα. Στις 14.40 η ομάδα 4Χ400 (Ειρήνη Βασιλείου, Δέσποινα Μουρτά, Αννα Βασιλείου και Ευαγγελία Ζυγόρη) θα διεκδικήσει είτε μία θέση στις τρεις πρώτες της σειράς τους είτε έναν από τους δύο καλύτερους χρόνους για να προκριθεί στον τελικό.

Το απόγευμα (20.20), ο Κώστας Δουβαλίδης θα τρέξει για τέταρτη φορά σε ημιτελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Με 13.41 έχει την πέμπτη επίδοση στα 110 μ. εμπ. Την πρόκριση για τον τελικό θα πάρουν οι δύο πρώτοι και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή