Επιτυχίες και υποσχέσεις

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε χαλεπούς για τη χώρα μας καιρούς, ο αθλητισμός κατόρθωσε να φέρει, έστω και παροδικά, το χαμόγελο στον φίλαθλο κόσμο. Στεφανίδη, Κυριακοπούλου, Τεντόγλου, Γκολομέεβ, Τσιτσιπάς, απέδειξαν πως η θέληση σε συνδυασμό με το ταλέντο μπορούν να φέρουν την επιτυχία. Εστω κι αν δεν υπάρχει η απαραίτητη βοήθεια της Πολιτείας. Γι’ αυτό και αυτά που πέτυχαν αποκτούν μεγαλύτερη αξία.

Παράλληλα με τις ατομικές, υπήρξαν και τα ευχάριστα από τις ομάδες μας στις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ στο Tσάμπιονς Λιγκ και Ολυμπιακός στο Γιουρόπα πέρασαν τις… εξετάσεις και μπορούν να αισιοδοξούν για το μέλλον. Εστω κι αν για τους δύο πρώτους, οι ρεβάνς είναι υψηλού κινδύνου.

Φυσικά, το να θεωρήσουμε πως άρχισε η ανάκαμψη του ελληνικού ποδοσφαίρου αγγίζει τα όρια της υπερβολής. Κι αυτό, επειδή η δυναμικότητα των αντιπάλων, ειδικά των «ερυθρολεύκων», δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης. Η συνέχεια θα δείξει αν και οι τρεις θα κατορθώσουν, πρωτίστως, να μπουν στους ομίλους, κι αν η εκεί παρουσία τους θα είναι αξιοπρεπής. Τότε θα μπορούμε να μιλάμε για… μέλλον.

Προς το παρόν, θα πρέπει όλοι να παραμείνουν προσγειωμένοι και να εξακολουθήσουν να δουλεύουν για να καλύψουν τα κενά τους. Διότι υπήρξαν πολλά στους πρώτους αγώνες. Η επιθετική αδυναμία της ΑΕΚ ήταν εμφανής. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βελτιωθεί αμυντικά, και ο Ολυμπιακός παρουσίασε πάλι τα… χρόνιά του προβλήματα στον ανασταλτικό τομέα, στον κεντρικό άξονα. Επομένως, θα αποδειχθεί τραγικό αν πίσω από το δένδρο, χάσουν το δάσος…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή