ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χάλκινο μετάλλιο στo τριπλούν για τον Τσιάμη

Χάλκινο μετάλλιο στo τριπλούν για τον Τσιάμη

Είναι 36 ετών. «Υπηρετεί» τον στίβο από μικρό παιδί και στο Βερολίνο κατέκτησε αυτό που διεκδικούσε τόσα χρόνια. Ο Δημήτρης Τσιάμης είναι τριταθλητής Ευρώπης στο τριπλούν και, πραγματικά, ήταν το αουτσάιντερ που κέρδισε μία θέση στο βάθρο. 

«Αυτός είναι… τρελός και μπορεί να το κάνει», μας έλεγαν από το πρωί οι άνθρωποι του στίβου και ο τριπλουνίστας τους δικαίωσε. Ο πρωταθλητής μας είχε πρώτο άλμα στα 16,55, το δεύτερο άκυρο και στο τρίτο έφτασε τα 16,78, το οποίο αποτελεί καλύτερη εφετινή ατομική επίδοση και ήταν ένα άλμα που έκανε τον προπονητή Γιώργο Πομάσκι να σηκωθεί όρθιος στις εξέδρες για να χειροκροτήσει τον αθλητή. Το πέμπτο άλμα ήταν άκυρο και στο έκτο έφτασε τα 16,31.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νέλσον Εβόρα με 17,10 και το ασημένιο ο Αλέξις Κοπέλο με 16,93.

Με το χάλκινο του Δημήτρη Τσιάμη ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες των αθλητών μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου. Η ελληνική αποστολή είχε μία από τις καλύτερες παρουσίες στην ιστορία της. Θα φύγει από την πόλη της Γερμανίας με τρία χρυσά (Τεντόγλου, Στεφανίδη, Παπαχρήστου), δύο ασημένια (Κυριακοπούλου, Μπελιμπάσακη) και ένα χάλκινο (Τσιάμης).

* Εντυπωσιακός ήταν ο τελικός στο επί κοντώ όπου ο Κώστας Φιλλιπίδης πλασαρίστηκε στην 6η θέση με 5,75, ενώ είχε τρία άκυρα άλματα στα 5,80. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σουηδός Αρμάντ Ντουμπλάντις, μόλις 18 ετών, με άλμα στα 6,05 (παγκόσμιο ρεκόρ -20 ετών), με δεύτερο τον 21χρονο Τιμούρ Μοργκούνοβ από τη Ρωσία που υπερέβη τα 6,00. Στην τρίτη θέση έμεινε ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί με 5,95.