Με Μάνταλο θα αντιμετωπίσει τη Σέλτικ η ΑΕΚ

Με Μάνταλο θα αντιμετωπίσει τη Σέλτικ η ΑΕΚ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Πέτρο Μάνταλο στην αποστολή και με περισσότερους από 35.000 οπαδούς της έτοιμους να κάνουν «καμίνι» το ΟΑΚΑ, θα υποδεχθεί απόψε (21.00) η ΑΕΚ τη Σέλτικ για να γκρεμίσει το πιο ψηλό εμπόδιο στον δρόμο της για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο αρχηγός έβγαλε το πρόγραμμα της προπόνησης και θα είναι διαθέσιμος απόψε, ενδεχομένως ακόμα και για την αρχική ενδεκάδα μιας και η βελτίωσή του ήταν θεαματική. Ακόμα κι αν δεν πάρει ο προπονητής του το όποιο ρίσκο υπό τον φόβο μιας υποτροπής, η παρουσία του και μόνο θα είναι μια τονωτική ένεση ψυχολογίας για τους συμπαίκτες του και τον κόσμο. Οι οπαδοί της ΑΕΚ περιμένουν ανυπόμονα μια μεγάλη πρόκριση και η δίψα τους φαίνεται ξεκάθαρα από τον ρυθμό προπώλησης των εισιτηρίων. Για μέσα Αυγούστου, η ζήτηση είναι εντυπωσιακή, σε σημείο να ανοίξει η διοίκηση τις θύρες 6 και 21. Μέχρι χθες είχαν προπωληθεί περισσότερα από 20.000 εισιτήρια, αριθμός που θα αυξηθεί σημαντικά σήμερα. Μαζί με τα διαρκείας, αναμένονται απόψε περισσότεροι από 35.000 φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ.

Το 1-1 στη Γλασκώβη δίνει ένα μικρό αβαντάζ στην (αήττητη εδώ και ένα χρόνο στην Ευρώπη) ΑΕΚ, αρκεί να εκμεταλλευθεί την πίεση που θα προκαλέσουν στους Σκωτσέζους ο αυγουστιάτικος καύσωνας, οι οπαδοί της και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Η ίδια οφείλει να διαχειριστεί ψύχραιμα και τις σημαντικές απουσίες των Τσιγκρίνσκι, Μπογέ, συν το άγχος, όντας άμαθη εδώ και χρόνια σε τόσο μεγάλες προκλήσεις. Αντίθετα, η Σέλτικ είναι μια έμπειρη ομάδα, μαθημένη να αντέχει στα δύσκολα.

Ερχεται μεν ενισχυμένη από τον Μούσα Ντεμπελέ, αλλά χωρίς τον τραυματία Ακερ και τον Μπογιάτα. Επισήμως, ο Βέλγος διεθνής στόπερ είναι τραυματίας, στην πραγματικότητα όμως η απουσία του είναι ένα τελεσίγραφο στη διοίκηση να τον παραχωρήσει σε κάποια από τις ουκ ολίγες ομάδες που ενδιαφέρονται, μία εκ των οποίων φέρεται να είναι και ο Ολυμπιακός!

Κατά τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο δρόμος της πρόκρισης για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (αντίπαλος θα είναι εκεί μία από τις Βιντεότον ή Μάλμε) θα ανοίξει ακόμα περισσότερο αν οι παίκτες του μπουν στο γήπεδο για να νικήσουν και όχι μόνο για να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα: «Είναι λάθος να πούμε ότι δεν χρειάζεται να δεχθούμε γκολ. Θέλουμε να παίξουμε καλύτερα και θα μπούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αν σκεφθούμε το να μη φάμε γκολ και να κρατήσουμε την μπάλα, θα γίνει δύσκολο για εμάς. Την πίεση θα την έχει η Σέλτικ. Εμείς αυτό που έχουμε είναι πίστη και θέληση. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ψύχραιμοι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ποδόσφαιρο είναι, μπορεί να δεχθούμε γκολ. Θέλω να πω στον κόσμο μας να έχει υπομονή και να μας δώσει ώθηση. Η ΑΕΚ έχει αποδείξει και την περυσινή σεζόν πως μπορεί να ανατρέψει εις βάρος της αποτελέσματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή