Τσιτσιπάς: «Ηττα που μου έδειξε πόσο να δουλέψω»

Τσιτσιπάς: «Ηττα που μου έδειξε πόσο να δουλέψω»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ημέρα των γενεθλίων του ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε τον πρώτο τελικό της καριέρας του σε Μάστερ. Αν και ο 20χρονος πια, Ελληνας πρωταθλητής ηττήθηκε από το Νο 1 στον κόσμο, Ράφα Ναδάλ με 6-2, 7-6 στον τελικό του Τορόντο, ωστόσο με την πορεία του στη διοργάνωση απέδειξε πως έχει θέση στην ελίτ του παγκόσμιου τένις.

Μάλιστα, χάρη στις σπουδαίες νίκες του –τέσσερις επί τενιστών της πρώτης δεκάδας– ανέβηκε στο νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης. Δίχως άλλο, πρόκειται για ένα εκπληκτικό επίτευγμα, αν αναλογιστεί κάποιος πως πέρυσι τέτοια εποχή βρισκόταν στο Νο 168 και αγωνιζόταν σε τουρνουά τσάλεντζερ της Σλοβενίας.

Χωρίς υπερβολή, στην παρούσα φάση ο Τσιτσιπάς είναι ένας από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο. Ο ίδιος δεν επαναπαύεται στις δάφνες των επιτυχιών του στο Τορόντο. Εμφανίζεται αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά για να καλύψει την απόσταση που τον χωρίζει από τον Ναδάλ. «Η ήττα αυτή μου έδειξε πόσο πρέπει να δουλέψω. Πόση απόσταση υπάρχει ανάμεσα σε μένα και σε εκείνον στους αγώνες μας και πόσα χρειάζεται ακόμα να κάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς.

Και πρόσθεσε: «Είναι αλύγιστος! Σε δαγκώνει σαν ένα μπουλντόγκ και σε κάνει να υποφέρεις στο γήπεδο. Και το εκπληκτικό της υπόθεσης, είναι πως το έχει δημιουργήσει αυτό στην καριέρα του. Θέλω να πω, κάποτε ήταν σαν όλους εμάς και κατάφερε να γίνει ένα θηρίο, το τέρας που είναι σήμερα! Στα αλήθεια είμαι πεινασμένος για περισσότερα. Μπορεί να έχασα, αλλά νιώθω πως μπορώ να κερδίσω καλούς παίκτες».

Ηδη βρίσκεται στο Σινσινάτι όπου θα αγωνιστεί στο επόμενο Μάστερ της χρονιάς. Πιθανότατα ο αγώνας του στον 1ο γύρο με αντίπαλο τον Γκοφάν να προγραμματιστεί για τις πρώτες ώρες της Τετάρτης. Στο Σινσινάτι θα παίξει και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία διατηρήθηκε στο Νο 31 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι η υψηλότερη θέση στην καριέρα της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή