Ολυμπιακός: Το προφίλ της Μπέρνλι

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Μπέρνλι

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις παλαιότερες ποδοσφαιρικές ομάδες της Αγγλίας βρίσκεται στον δρόμο του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Πρόκειται για την Μπέρνλι, η οποία ιδρύθηκε το 1882 και ήταν ένας από τους 12 συλλόγους που δημιούργησαν το αγγλικό πρωτάθλημα το 1888. Μάλιστα, η έδρα της, το «Τερ Μουρ», χωρητικότητας 21.944 θεατών, είναι η ίδια σε όλη τη διαδρομή της ιστορίας της. Εκεί όπου στις 30 του μηνός θα διεξαχθεί η ρεβάνς. Το πρώτο ματς έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στο Καραϊσκάκη και θα αρχίσει στις 9 το βράδυ.

Η Μπέρνλι έχει κατακτήσει δύο φορές το αγγλικό πρωτάθλημα, το 1921 και το 1960, ενώ πήρε το κύπελλο Αγγλίας το 1914. Τη σεζόν 1960-61 έφθασε έως τον προημιτελικό γύρο του κυπέλλου Πρωταθλητριών. Μαζί με την Πρέστον Νορθ Εντ και τη Γουλβς είναι οι ομάδες που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τον τίτλο και των τεσσάρων επαγγελματικών κατηγοριών στην Αγγλία.

Πέρυσι, η Μπέρνλι πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα, τερματίζοντας στην 7η θέση και εξασφαλίζοντας την έξοδο στην Ευρώπη για πρώτη φορά ύστερα από 52 ολόκληρα χρόνια! Ο 47χρονος Σον Ντάιτς βρίσκεται από το 2012 στον πάγκο της ομάδας και πιστώνεται την εξαιρετική περυσινή πορεία που δεν περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της. Από το δυναμικό των «Κλάρετς» (το παρατσούκλι της ομάδας) ξεχωρίζουν ο τερματοφύλακας Χίτον, ο Βέλγος μέσος Ντεφούρ, ο Αγγλος διεθνής Λένον και ο πολύπειρος Ιρλανδός επιθετικός Γουόλτερς.

Στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο απέκτησε τρεις ποδοσφαιριστές, τον στόπερ Μπεν Γκίμπσον από τη Μίντλεσμπρο, τον επιθετικό Ματέι Βίντρα από την Ντέρμπι και τον πρώην διεθνή τερματοφύλακα Τζο Χαρτ. Στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ ήρθε ισόπαλη χωρίς γκολ, εκτός έδρας με τη Σαουθάμπτον.

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας, οι ιθύνοντες της Μπέρνλι έδωσαν χθες οδηγίες προς τους φιλάθλους της που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Γνωστοποίησαν δε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την αγορά εισιτηρίων. Μάλιστα, όρισαν κεντρικό ξενοδοχείο της ελληνικής πρωτεύουσας ως σημείο διάθεσης των εισιτηρίων για τους οπαδούς της, οι οποίοι θα αναχωρήσουν για το γήπεδο με πούλμαν από το Παναθηναϊκό Στάδιο. Επιπλέον, οι Αγγλοι έχουν φροντίσει και για την ψυχαγωγία των φίλων τους, ενθαρρύνοντάς τους να επισκεφτούν συγκεκριμένο εστιατόριο στο Παγκράτι.

Την ίδια ώρα και οι τρεις κυπριακές ομάδες συνεχίζουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, με την ΑΕΚ Λάρνακας να περνάει με συνολικό σκορ 7-0 τη Στουρμ Γκρατς, τον ΑΠΟΕΛ με σκορ 5-3 τη Χάποελ Μπέερ Σεβά και τον Απόλλωνα με 4-1 την Ντιναμό Μπρεστ. Συνοπτικά όλοι αγώνες των πλέι οφ: Ολίμπια Λουμπλιάνας – Σπαρτάκ Τρνάβα, ΑΠΟΕΛ – Αστανά, Ρόζενμποργκ – Σκεντίγια, Ντουντελάνζ – Κλουζ, Σουντούβα – Σέλτικ, Σερίφ Τιράσπολ – Καραμπάχ, Μάλμε – Μίντιλαντ, Τορπέντο Κουτάισι – Λουντογκόρετς, Σίγκμα Ολομουτς – Σεβίλλη. Σάρπσμποργκ – Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γάνδη – Μπορντό, Παρτιζάν – Μπεσίκτας, Ραπίντ Βιέννης – Στεάουα, Απόλλων Λεμεσού – Βασιλεία, Ρέιντζερς – Ουφά, Αταλάντα – Κοπεγχάγη, Ζενίτ – Μόλντε, Τρεντσίν – ΑΕΚ Λάρνακας, Γκενκ – Μπρόντμπι, Ολυμπιακός – Μπρένλι, Ζόρια – Λειψία.

• Την απόκτηση του 27χρονου Βραζιλιάνου μέσου Γκιλιέρμε ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή