Για το χρήμα και τη δόξα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φόβοι δεν επαληθεύτηκαν. Οι τρεις Ευρωπαίοι μας πέρασαν στα πλέι οφ και θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στους ομίλους του Tσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, όπου τους περιμένουν χρήμα και δόξα.

Για να βρεθούν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ στους πρώτους και Ολυμπιακός στους δεύτερους, θα πρέπει να ξεπεράσουν πολύ πιο υψηλά εμπόδια από αυτά των προκριματικών φάσεων. Το αν είναι έτοιμοι και το κατορθώσουν θα φανεί επί του… χόρτου.

Διότι στα χαρτιά η οργάνωση και η προετοιμασία, ειδικά στους «ερυθρόλευκους», άργησαν κατά πολύ, αφού ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ. Ενώ οι τρεις τελευταίες μεταγραφές είναι άγνωστο κατά πόσον θα μπορέσουν να ενσωματωθούν στο σύνολο. Και επιπλέον, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, δείχνει αρκετές αδυναμίες, που πιθανόν να κοστίσουν ακριβά…

Οι δύο του Τσάμπιονς Λιγκ έδειξαν περισσότερο έτοιμοι. Ο ΠΑΟΚ, που αντιμετώπισε και τον πιο ισχυρό αντίπαλο, απέδειξε πως βαδίζει σε σωστά μονοπάτια, με παίκτες ικανούς να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες των πλέι οφ. Το ότι η Μπενφίκα είναι το φαβορί, μπορεί και να αποτελεί αβαντάζ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αντιθέτως, η ΑΕΚ θα πρέπει να μην υποτιμήσει τη Βίντι. Η ουγγρική ομάδα μπορεί να μην έχει το «μεγάλο όνομα», αλλά αν βρει απέναντί της μια ομάδα που δεν θα την αντιμετωπίσει σοβαρά, μπορεί να της κάνει τη «ζημιά». Χαλάρωση, όπως μετά το 2-0 επί της Σέλτικ, απαγορεύεται.

Διότι το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτή την περίοδο, χρειάζεται να κάνει βήματα μπροστά και όχι… όπισθεν. Μια πρόκριση και των τριών στους ομίλους θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, που τα τελευταία χρόνια, απογοητευμένος από την υποβάθμιση του πρωταθλήματος, του έχει γυρίσει την πλάτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή