Σκανδιναβική πρόκληση στο βόλεϊ

Σκανδιναβική πρόκληση στο βόλεϊ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο η καλή αρχή να έχει και ανάλογη συνέχεια, οι εθνικές ομάδες βόλεϊ δίνουν σήμερα τους δεύτερους αγώνες για τους προκριματικούς των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Οι άνδρες θα αντιμετωπίσουν τη Σουηδία (18.00, ΕΡΤ2) και οι γυναίκες τη Νορβηγία (16.00, ΕΡΤ3). Οι διεθνείς μας θέλουν το θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης για την τελική φάση της κορυφαίας, σε εθνικό επίπεδο, διοργάνωσης της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έχει μαζί του στην αποστολή τους ίδιους παίκτες που είχε και στον αγώνα με το Λουξεμβούργο, δηλαδή τους Φιλίποφ, Στιβαχτή, Τζιουμάκα, Ζουπάνι, Ράπτη, Κοκκινάκη, Πρωτοψάλτη, Φράγκο, Δαλακούρα, Πελεκούδα, Τακουρίδη, Πετρέα, Δαρίδη και Ζήση. Από τους επτά προκριματικούς ομίλους, στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος προκρίνονται οι επτά πρώτοι και οι πέντε καλύτεροι δεύτεροι.

«Από εδώ και πέρα το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Κανείς δεν θα κοιτάξει πώς παίξαμε παρά μόνον το αποτέλεσμα. Θέλουμε να πάμε στο Ευρωπαϊκό, αυτός είναι ο στόχος, έχουμε τους παίκτες, τους προπονητές, έχουμε τα πάντα και όλοι μαζί θέλουμε να περάσουμε στην τελική φάση. Σίγουρα μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, υπάρχουν δυνατά και δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει να κρατήσουμε τη συγκέντρωσή μας. Ολη η ομάδα δεν κοιτάει τα άλλα αποτελέσματα του ομίλου γιατί όλα εξαρτώνται από εμάς. Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε το φαβορί σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε σετ, σε κάθε πόντο γιατί έχουμε ακόμα να δείξουμε πολλά ως ομάδα», δήλωσε ο Ντόμα Φιλίποφ στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας και ο λίμπερο Ακης Δαρίδης, συμπλήρωσε: «Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη».

Η εθνική γυναικών σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι θα έχει μία αλλαγή. Η Κατερίνα Γιώτα που ένιωθε ενοχλήσεις στον αγκώνα δεν θα παίξει και στη θέση της θα αγωνιστεί η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου. Στη Νορβηγία βρίσκονται και οι: Χριστοδούλου, Βεργίδου, Στράντζαλη, Μερτέκη, Χαντάβα, Διώτη, Τοτσίδου, Χατζηευστρατιάδου, Λαμπρούση, Εμμανουηλίδου, Βασιλαντωνάκη, Οικονομίδου, Αρτακιανού και Ιακωβίδου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών, όπως και το αντίστοιχο των ανδρών έχουν από μία νίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή