Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η εθνική πόλο εφήβων

Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η εθνική πόλο εφήβων

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γράφει ιστορία στο Σομπατέλι η εθνική πόλο εφήβων. Τα αγόρια του Δημήτρη Κραβαρίτη προκρίθηκαν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος νικώντας με 9-8 τη Σερβία στον ημιτελικό. Αντίπαλος της εθνικής εφήβων την Κυριακή επί ουγγρικού εδάφους (19/8) με στόχο το χρυσό μετάλλιο η Ισπανία, η οποία απέκλεισε με 12-11 την Ουγγαρία.  

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 4-2, 1-1

  

Αν και η Σερβία προηγήθηκε με 2-1 στο πρώτο οκτάλεπτο έχοντας πρωταγωνιστή τον Ράντοβιτς και ανέβασε τη διαφορά στα 2 γκολ στην πρώτη επίθεση της 2ης περιόδου με τον Κρίστιαν Σουλτς, η εθνική αντέδρασε με γκολ του Παπανικολάου για το 3-2.

Ακολούθησαν τέρματα από Σουλτς και Δήμου για το 4-3, ενώ ο Στανόγεβιτς έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων εκ νέου στους Σέρβους. Στο τέλος του α΄ μέρους, ο Χαλυβόπουλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το 5-4.

Ο Δήμου ήταν αυτός που πέτυχε την ισοφάριση 5-5, με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου. Οι Σέρβοι ήταν σκληροί και με δύο τέρματα από τους Αρσένιε και Πέταρ Μίτροβιτς ξέφυγαν και πάλι (7-5).

Η Ελλάδα απάντησε, όμως με δύο γκολ του Καλογερόπουλου και ένα του Μπράιμε και προσπέρασε για πρώτη φορά με 8-7 στην εκπνοή του τρίτου οκταλέπτου. Δύο λεπτά μετά την έναρξη της 4ης περιόδου, ήταν ο Χαλυβόπουλος που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 9-7. Ο Πέταρ Μίτροβιτς μείωσε σε 9-8, αλλά η εν συνεχεία η Σερβία δεν κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση.

ΕΛΛΑΔΑ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Παπανικολάου 2, Δήμου 2, Χαλυβόπουλος 2, Καλογερόπουλος 2, Μπράιμε 1

ΣΕΡΒΙΑ: Ράντοβιτς 2, Σουλτς 2, Στανόγεβιτς 1, Α. Μίτροβιτς 1, Π. Μίτροβιτς 2

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή