Τσάμπιονς Λιγκ: Ετοιμη για το πρώτο μεγάλο βήμα η ΑΕΚ

Τσάμπιονς Λιγκ: Ετοιμη για το πρώτο μεγάλο βήμα η ΑΕΚ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα σημαντικότερα και πιο κρίσιμα παιχνίδια της σύγχρονης ιστορίας της δίνει απόψε η ΑΕΚ, που αντιμετωπίζει στη Βουδαπέστη τη Βίντι (22.00) στο πλαίσιο των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Εν αντιθέσει με άλλα σημαντικά παιχνίδια των τελευταίων ετών, το αποψινό με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας γίνεται κρίσιμο όχι για λόγους βιωσιμότητας, αλλά για την αίγλη, την προοπτική του συλλόγου και τη συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μαζί με τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Οι παίκτες της πρωταθλήτριας Ελλάδος αλλά και ο Μαρίνος Ουζουνίδης γνωρίζουν πως αυτές οι ευκαιρίες με αντιπάλους του επιπέδου της Βίντι δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να πέσει σε ομάδες υψηλότερου επιπέδου, όμως η πρόκριση επί της Σέλτικ της εξασφάλισε έναν ευκολότερο αντίπαλο. Ως έναν «σοβαρό αντίπαλο που δεν είναι ευχάριστο να τον αντιμετωπίζεις», σχολίασε την ΑΕΚ ο προπονητής της Βίντι, Μάρκο Νίκολιτς, που ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η ΑΕΚ είναι ένα πολύ φιλόδοξο κλαμπ με έναν “στρατό” από οπαδούς. Οι Ελληνες είναι φανατικοί με το ποδόσφαιρο. Θα χρειαστεί να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα προκριθεί».

«Εχουμε ψυχολογία από την πρόκριση επί της Σέλτικ, αλλά πάμε στην Ουγγαρία και ξέρουμε πως πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας», ανέφερε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Βασίλης Μπάρκας, κατά την αναχώρηση της ομάδας χθες το πρωί, προσθέτοντας πως θέλει πολύ να προκριθεί η ομάδα του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στα της ενδεκάδας, ο Μαρίνος Ουζουνίδης που ακόμα και κατά τη διάρκεια της πτήσης από την Αθήνα προς τη Βουδαπέστη μελετούσε την αποψινή αντίπαλο της ΑΕΚ, μοιάζει να έχει δύο θέσεις για τις οποίες δεν έχει ακόμη καταλήξει. Ο Μπάρκας θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα θα αγωνιστούν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος και Χουλτ. Ο Σιμόες θα παίξει αμυντικός χαφ έχοντας δίπλα του είτε τον Αλεφ είτε τον Γαλανόπουλο. Μάνταλος και Λιβάγια θα είναι σίγουρα βασικοί, ενώ Μπακασέτας, Κλωναρίδης, Γκάλο και Λόπεζ «μάχονται» για δύο θέσεις με τους Ελληνες ποδοσφαιριστές να θεωρούνται πιθανότερο να χρησιμοποιηθούν στους πρώτους έντεκα. Η ΑΕΚ θα έχει τη συμπαράσταση περίπου 500 οπαδών της στην «Groupama Arena», φιλοδοξώντας να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα της δίνει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της προσεχούς Τρίτης στο ΟΑΚΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή