Μπάσκετ: Εθνική με άρωμα Ευρωλίγκας

Μπάσκετ: Εθνική με άρωμα Ευρωλίγκας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά με παίκτες των «αιωνίων» θα παραταχθεί η εθνική ομάδα μπάσκετ στη δεύτερη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου (το οποίο θα διεξαχθεί 31/8 2019 με 15/9/2019 στην Κίνα).

Οι παίκτες που θα λάβουν μέρος στην πρώτη προπόνηση είναι οι: Θανάσης Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Γιάννης Μπουρούσης, Ντίνος Μήτογλου, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Σλούκας. Επίσης, στη συνολική λίστα των παικτών που μπορούν να λάβουν μέρος στους αγώνες των προκριματικών δηλώθηκαν οι: Γιάννης Αθηναίου, Χάρης Γιαννόπουλος, Νίκος Γκίκας, Λεωνίδας Κασελάκης, Δημήτρης Κατσίβελης, Αντώνης Κόνιαρης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Ντούσαν Σάκοτα, Χρήστος Σαλούστρος και Λίνος Χρυσικόπουλος. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 5 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ, ενώ δύο μέρες αργότερα, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου θα αναχωρήσει για το Παρίσι, όπου και θα δώσει δύο φιλικά κόντρα στο Μαυροβούνιο και στη Γαλλία. Ο πρώτος επίσημος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 13 Σεπτεμβρίου απέναντι στη Σερβία στο Ηράκλειο.

Η Εθνική ολοκλήρωσε την πρώτη φάση των προκριματικών επιτυχημένα, αφού σημείωσε έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες και έτσι κατέκτησε την πρώτη θέση στον όγδοο όμιλο. Πλέον, στον νέο όμιλο που δημιουργείται, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα ξεκινήσει με 12 βαθμούς και αναμένεται να αντιμετωπίσει εντός και εκτός έδρας τη Σερβία, τη Γερμανία και τη Γεωργία. Το Ισραήλ και η Εσθονία βρίσκονται επίσης στον όμιλο, αλλά δεν θα αντιμετωπίσουν την Εθνική μας.

Οπως και η Ελλάδα, έτσι και η Γερμανία θα ξεκινήσει με 12 βαθμούς την προσπάθειά της, καθώς στον πρώτο προκριματικό γύρο κέρδισε και τα έξι της παιχνίδια. Η Σερβία με 10 βαθμούς βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ το Ισραήλ με εννέα στην τέταρτη. Η Γεωργία (8 βαθμούς) και η Εσθονία (8 βαθμούς) βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις. Την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας θα εξασφαλίσουν οι τρεις πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης.

Η Ελλάδα μπορεί να μην έχει στο ρόστερ της τον σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, όμως έχει ένα σαφές προβάδισμα από τον εκπληκτικό πρώτο της γύρο προκειμένου να τερματίσει στις τρεις πρώτες θέσεις του 12ου ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή