Τσάμπιονς Λιγκ: Αλμα πρόκρισης της ΑΕΚ

Τσάμπιονς Λιγκ: Αλμα πρόκρισης της ΑΕΚ

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης έκανε η ΑΕΚ στην Ουγγαρία κόντρα στη Βίντι, για το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφερε να κερδίσει τους πρωταθλητές Ουγγαρίας με 2-1 και πλέον βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την επιστροφή της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ύστερα από 12 χρόνια.

Οι δύο ομάδες μπήκαν αναγνωριστικά στα πρώτα λεπτά, όμως η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να απειλήσει με δύο μακρινά σουτ του Λιβάγια και του Μπακασέτα. Το πρώτο 30λεπτο κύλησε σε πολύ χαμηλό τέμπο, δίχως φάσεις αλλά με αρκετές μονομαχίες και σκληρά φάουλ στον χώρο του κέντρου. Στο 22΄ η Βίντι έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Χούστι βρήκε με τις τάπες τον Μπακασέτα στο «καλάμι» και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη από τον Ιταλό διαιτητή Τζιανλούκα Ρόκι.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Ενωση ανέβασε την απόδοσή της και ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα. Η αποβολή εκνεύρισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι συνέχισαν το πολύ σκληρό παιχνίδι και κινδύνευσαν στο 31΄ να μείνουν με εννέα παίκτες, καθώς ο Νεγκό δέχθηκε (χαριστικά) την κίτρινη κάρτα ύστερα από το σκληρό μαρκάρισμα στον Μάνταλο.

Στο 34ο λεπτό η ΑΕΚ πραγματοποίησε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία και άνοιξε το σκορ με τον Κλωναρίδη. Ο Χουλτ από αριστερά έκανε εξαιρετική προσπάθεια και έδωσε την μπάλα στον Σιμόες. Ο Πορτογάλος με τη σειρά του πέρασε την μπάλα στον Μπακασέτα, ο οποίος σούταρε στην κίνηση. Ο τερματοφύλακας της Βίντι, Κόβασικ, απέκρουσε, αλλά ο Κλωναρίδης βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε με πλασέ από κοντά.

Μόλις δύο λεπτά μετά το γκολ της Ενωσης, η Βίντι έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Ο Φιόλα πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, όμως ο Μπάρκας έδιωξε κρατώντας το «μηδέν». Η ελληνική ομάδα έψαξε και δεύτερο γκολ πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 41΄ ο Μάνταλος πέρασε υπέροχη μπαλιά στον Κλωναρίδη, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει τον Κόβασικ. Στη συνέχεια, η ΑΕΚ απείλησε ξανά με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και την προβολή του Μπακασέτα.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Τάσος Μπακασέτας διπλασίασε τα γκολ, με ωραίο σουτ το οποίο βρήκε σε πόδι αντιπάλου, άλλαξε πορεία και «καρφώθηκε» στο αριστερό «Γ» της εστίας. Στο 53΄ όμως, ο σκόρερ της ΑΕΚ δέχθηκε κι αυτός την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή, καθώς πάτησε με τις τάπες τον αστράγαλο του Νεγκό.

Παρά την κόκκινη κάρτα, η Ενωση συνέχισε την πίεσή της στα «καρέ» της Βίντι και είχε δύο ευκαιρίες για ένα τρίτο τέρμα. Στο 56΄ ο Μάνταλος με κεφαλιά σημάδεψε την αριστερή γωνία της εστίας του Κόβασικ, αλλά ο Ούγγρος γκολκίπερ είχε απάντηση, ενώ στο 62΄ ο Ελληνας επιθετικός απείλησε ξανά με σουτ από τα αριστερά.

Την ώρα που η ΑΕΚ έψαχνε και τρίτο γκολ και όλα έδειχναν ότι ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, η Βίντι χτύπησε στην αντεπίθεση με μία βαθιά μπαλιά και εν τέλει μείωσε σε 1-2 με το πλασέ του Λάζοβιτς (67΄) ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια.

Από το σημείο εκείνο και μέχρι τη λήξη η ΑΕΚ… εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Η Βίντι πήρε τον πλήρη έλεγχο και στο 73΄ έγινε απειλητική, αλλά το σουτ του Χάτζιτς πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν το παιχνίδι, αλλά ο Νεγκό αστόχησε προ κενής εστίας. Η Βίντι έψαξε το γκολ στα τελευταία δέκα λεπτά, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει.

ΒΙΝΤΙ: Κόβατσικ, Πάουλο Βινίσιους, Φιόλα, Λάζοβιτς, Χάντζιτς, Χούστι, Κόβατς, Νεγκό, Νικόλοφ (54΄ Σέποβιτς), Στοπίρα, Γιουχάζ.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (66΄ Αλεφ), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (82΄ Λόπες), Μάνταλος, Λιβάγια (86΄ Πόνσε).

• Στα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας, ο Αγιαξ κέρδισε 3-1 την Ντιναμό Κιέβου και η Γιουνγκ Μπόις ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή