Αρχίζει κανονικά η Σούπερ Λίγκα – θα προσφύγει στο Διαιτητικό κατά της ΕΠΟ

Αρχίζει κανονικά η Σούπερ Λίγκα – θα προσφύγει στο Διαιτητικό κατά της ΕΠΟ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετ’ εμποδίων και αρκετών αναταράξεων αρχίζει αύριο, Σάβββατο, ένα ακόμα πρωτάθλημα Σούπερ Λίγκας, το οποίο 27 ώρες πριν από τη σέντρα βρισκόταν στον «αέρα». Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε δεκτό το αίτημα της Φούτμπολ Λιγκ για υποβιβασμό τριών ομάδων (14ος, 15ος, 16ος της βαθμολογίας) από τη Σούπερ Λίγκα, με την άνοδο του πρωταθλητή της μικρής Λίγκας, αλλά ο 13ος από τη μεγάλη κατηγορία να δώσει μπαράζ με τον δεύτερο της δεύτερης κατηγορίας. Οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας αντέδρασαν και μέχρι το μεσημέρι διαφάνηκε πρόθεση για αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος.

Το ΔΣ που ακολούθησε ήταν θερμό, όμως με ομόφωνη απόφαση, η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να γίνει η σέντρα κανονικά σήμερα, με την παλιά προκήρυξη (υποβιβασμός τριών και άνοδος μίας ομάδας δίχως μπαράζ), αλλά θα υπάρξουν άμεσες νομικές ενέργειες κατά της απόφασης της ΕΠΟ στο Διαιτητικό Δικαστήριο…

Τι σημαίνει αυτό; Οτι για μία φορά ακόμη το ελληνικό ποδόσφαιρο και η Πολιτεία δείχνουν ανήμποροι να βάλουν τάξη στο χάος που επικρατεί όλα αυτά τα χρόνια, προερχόμενο από ένα θερμό καλοκαίρι, έπειτα από το σπάσιμο της κεντρικής διαχείρισης για πρώτη φορά από σύστασης του συνεταιρισμού, η απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των εντός έδρας αγώνων επτά ΠΑΕ (ΠΑΟ, Αρης, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Ξάνθη, Λαμία, Απόλλωνας) από την ΕΡΤ.

Το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί, όπως και το περυσινό χωρίς πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ θα αρχίσουν με μείον βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός με μείον έξι επειδή δεν πήρε, λόγω οφειλών σε ποδοσφαιριστές, «άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα» και ο ΠΑΟΚ με μείον δύο, λόγω της ποινής που του επιβλήθηκε για τον διακοπέντα αγώνα με την ΑΕΚ στην Τούμπα, λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη.

Μεγάλες αλλαγές έγιναν στον πίνακα διαιτητών Σούπερ Λίγκας, εκτός του οποίου τέθηκαν «ηχηρά ονόματα», όπως είναι αυτά των διεθνών ρέφερι Καλογερόπουλου, Αρετόπουλου και Μάνταλου.

Για πρώτη φορά πέρασε στον κανονισμό διαιτησίας ότι «δύναται να χρησιμοποιούνται διαιτητές από το εξωτερικό σε αγώνες της Α΄ Εθνικής κατηγορίας και σε αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο από την ΚΕΔ»..

Σημαντική καινοτομία θα είναι η εισαγωγή στο πρωτάθλημα του Video Αssistant Referee. Και εδώ η χρηματοδότηση γίνεται από την κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ. Οι φάκελοι θα ανοιχθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου και η λειτουργία του συστήματος αναμένεται ότι θα μπορέσει να γίνει εντός του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος.

Δυσφορία Βασιλειάδη για Γραμμένο -Απάντηση μέσω… κύκλων

Η αναστάτωση που δημιουργήθηκε λίγες ώρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο.

Κύκλοι του υπουργείου θεωρούν ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ πήγε να τινάξει το πρωτάθλημα με την απόφασή του για τα μπαράζ ανόδου. Όπως λένε, ο ίδιος εγγυόταν για το 3-1 (σ.σ. τρεις ομάδες θα υποβιβαστούν και μια θα ανέβει) στην Ε.Ε. της ΕΠΟ, χωρίς να υπάρχουν τα μπαράζ.

Όπως καταλήγουν οι πηγές, παρά την έντονη δυσαρέσκεια, ο Γιώργος Βασιλειάδης είναι ικανοποιημένος που θα αρχίσει το πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή