Σούπερ Λίγκ: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα δώσουν τη μάχη για τον τίτλο

Σούπερ Λίγκ: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα δώσουν τη μάχη για τον τίτλο

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφτασε επιτέλους η ώρα της σέντρας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, με βιαστικές και αγχώδεις διαδικασίες το τελευταίο διάστημα, αλλά που έφεραν τελικά αποτέλεσμα. Η λέξη «προγραμματισμός» απουσίασε ξανά από το λεξιλόγιό μας. Χρειάστηκε να συμβούν πάρα πολλά για να μπει το νερό στ’ αυλάκι, τα περισσότερα με τη γνωστή τσαπατσούλικη λογική της τελευταίας στιγμής.

Χαρακτηριστικό ότι κυριολεκτικά ελάχιστες ώρες πριν από την πρεμιέρα, δεν είχε γνωστοποιηθεί και υπογραφεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Πέρα από πολλά διαδικαστικά που έμειναν σε εκκρεμότητα, κανείς δεν γνώριζε μέχρι χθες πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και πόσες θα ανέβουν, ώστε να εκπληρωθεί το πρώτο κομμάτι του σχεδιασμού που προβλέπει σε πρώτη φάση τη μείωση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας από 16 σε 14.

Σούπερ Λίγκ: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα δώσουν τη μάχη για τον τίτλο-1

Αναμφίβολα, η φετινή διοργάνωση θα είναι ιδιαίτερη και η πιο ενδιαφέρουσα των τελευταίων χρόνων, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι θα υπάρχει πολύ πιο έντονος ανταγωνισμός σε επίπεδο κορυφής, όπως και μεγαλύτερη ποιότητα. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός προβάλλουν ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας δείξει στα μέχρι τώρα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια πολύ καλή εικόνα, με χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά μετά πολλά χρόνια μοιάζει πολύ πιθανή η πρόκριση δύο ελληνικών ομάδων στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ίδιο έντονος συναγωνισμός αναμένεται και στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας, καθώς η διαμόρφωση μια Σούπερ Λίγκας 14 και προσεχώς 12 ομάδων, δημιουργεί πολύ έντονη πίεση ακόμα και σε ομάδες… υπεράνω υποψίας με βάση τη λογική.

Αυτές οι διεργασίες για την εκπόνηση ενός σχεδίου που μπορεί να αλλάξει το τοπίο στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι (μαζί με το οικονομικό) ο πιο βασικός λόγος για την εικόνα αλαλούμ που επικρατούσε μέχρι την τελευταία στιγμή. Κι αυτές οι διεργασίες δίνουν ιδιαίτερο χρώμα και εκτός αγωνιστικών χώρων, μιας και αναμένεται να συμβούν πολλά σημαντικά που θα καθορίσουν την πορεία του πρωταθλήματος και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα, στο άμεσο μέλλον. Η μείωση των ομάδων ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την ενεργοποίηση ενός σχεδίου πολιτικής παρέμβασης στο ποδόσφαιρο που από μόνο του έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, αν σκεφθούμε ότι η FIFA είναι μονίμως αλλεργική σε τέτοιου είδους «δάκτυλους». Στην περίπτωσή μας, όμως, τους δέχθηκε ή τους ανέχθηκε…

Η παρέμβαση της πολιτείας έφερε και μια τονωτική οικονομική ένεση, με την εξασφάλιση (μέσω ΕΡΤ) τηλεοπτικού συμβολαίου για 7 από τις 16 ομάδες που είχαν μείνει τηλεοπτικά «άστεγες». Ανοιξε, επίσης, τον δρόμο για την επιστράτευση ξένων διαιτητών σε όλα τα μεγάλα ντέρμπι του πρωταθλήματος, γεγονός πρωτοφανές για το σύγχρονο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τέτοιο ντέρμπι δεν έχει η πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας, που θα διεξαχθεί σε τρεις δόσεις, από σήμερα Σάββατο έως μεθαύριο Δευτέρα, με πιο ενδιαφέροντες τους αγώνες ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρ. και Ξάνθη -Παναθηναϊκός. Γι’ αυτό και δεν θα σφυρίξουν στην πρεμιέρα ξένοι παρά μόνο Ελληνες διαιτητές…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή