Με 17,4 εκατ. άνοιξε τον δρόμο ο Γ. Αλαφούζος

Με 17,4 εκατ. άνοιξε τον δρόμο ο Γ. Αλαφούζος

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα πρέπει να δείξει το χρώμα του χρήματος ο Πάιροζ Πιεμπονγκσάντ για να αποκτήσει σταδιακά τον έλεγχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εκτός κι αν κριθεί αναγκαίο να κάνει νωρίτερα μια οικονομική ένεση μέσω ιδιωτικού συμφωνητικού και όχι μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όπως προβλέπει η συμφωνία του με τον Γιάννη Αλαφούζο. Η νέα ΑΜΚ θα είναι ύψους 10 εκατ. ευρώ, θα προκηρυχθεί στις 21 Σεπτεμβρίου και θα έχει τρίμηνη διάρκεια, με την πλευρά του Ταϊλανδού επιχειρηματία να δεσμεύεται ότι θα την καλύψει μόνος του μέσα στις πρώτες τρεις εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Ακολούθως θα προκηρυχθεί και νέα ΑΜΚ ύψους 10 εκατ. ευρώ την οποία θα καλύψει ο Πιεμπονγκσάντ, για να αποκτήσει πλήρως τον έλεγχο της ΠΑΕ.

Με δεδομένο ότι ο Γιάννης Αλαφούζος κατέβαλε (με μετρητά και μέσω μετοχοποίησης του υφιστάμενου ομολογιακού δανείου) ποσό 17,4 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, η ΠΑΕ έχει ρευστότητα και έχει μπει σε φάση ομαλής λειτουργίας, παρακολουθώντας όλες τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο και τους ιδιώτες.

Για τον λόγο αυτόν η είσοδος της Pan Asia στον Παναθηναϊκό θα γίνει με πιο αργούς ρυθμούς, με τη δέσμευση ότι, εάν προκύψει κάτι απρόοπτο και χρειαστεί άμεσα πρόσθετη ρευστότητα, θα γίνει έξτρα καταβολή μετρητών μέσω ιδιωτικού συμφωνητικού. Η έγγραφη δέσμευση από την πλευρά του Πιεμπονγκσάντ από την αρχή των διαπραγματεύσεων είναι ότι με την εμπλοκή του στην ΠΑΕ θα διαθέσει συνολικά 47 εκατ. ευρώ για κάλυψη χρεών και την ενίσχυση της ομάδας.

• Ετοιμοι να δουλέψουν σκληρά για να πετύχουν και να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό στην εκπλήρωση των στόχων του εμφανίστηκαν κατά την παρουσίασή τους οι νεοαποκτηθέντες Χατζηθεοδωρίδης, Καμπετσής, Πούγγουρας και Βέργος. Τον λόγο πήρε και ο Νίκος Νταμπίζας, για να αναλύσει τη μεταγραφική φιλοσοφία της ομάδας και να ζητήσει από τους οπαδούς στήριξη και ενότητα, σε μια ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή