Κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι ετοιμάζονται για τον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο»

Κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι ετοιμάζονται για τον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έλληνες ιστιοπλόοι που έχουν διακριθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, παλαιοί και νέοι, έχουν, ήδη, αρχίσει να μετράνε αντίστροφα για το μεγάλο ραντεβού της ελληνικής ιστιοπλοΐας, τη διοργάνωση του «Sailing Marathon». Ο πρωτοποριακός, ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο, αγώνας θα διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου, στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου και θα διοργανωθεί από τον ιστορικότερο ελληνικό όμιλο, τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Σε αυτή τη διοργάνωση όλες οι κατηγορίες των σκαφών και όλοι οι ιστιοπλόοι, συναθλητές και αντίπαλοι, θα βρεθούν στην ίδια γραμμή εκκίνησης και θα διεκδικήσουν, εκτός από το βαρύτιμο τρόπο, αυτό που μόνο ο αθλητισμός δίνει: τη διασκέδαση μέσα από την άθληση.

Αυτή τη χρονιά, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να πάρουν μέρος σκάφη από 22 κατηγορίες, τύπου dinghy, Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές, αυξημένων απαιτήσεων και δεξιοτήτων. Το όριο των συμμετοχών, για λόγους ασφαλείας, θα είναι 250 σκάφη και οι εγγραφές αναμένεται να καλυφθούν σύντομα.

Εκτός από τον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο, αυτή τη χρονιά οι διοργανωτές θα προσφέρουν και κάτι περισσότερο από τη συμμετοχή στη νέα γενιά του αθλήματος. Στις 28 και στις 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τέσσερα προπονητικά για τις κατηγορίες: 470 μικτό πλήρωμα, 420 μικτό πλήρωμα, Laser 4.7 και Optimist. Παλαιοί και σύγχρονοι ιστιοπλόοι, καθώς και προπονητές θα γίνουν κοινωνοί μυστικών του αθλήματος με στόχο η νεότερη γενιά να συνεχίσει την παράδοση του αθλήματος, ιστιοπλοώντας σε ρότες διακρίσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή