Επέστρεψε στ’ αστέρια η ΑΕΚ

Επέστρεψε στ’ αστέρια η ΑΕΚ

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα «σαλόνια» των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ επέστρεψε η ΑΕΚ έπειτα από 12 χρόνια, καθώς ξεπέρασε το εμπόδιο της Βίντι στα πλέι οφ, μένοντας στο 1-1. Πλέον η Ενωση περιμένει τους αντιπάλους της στους ομίλους στην αυριανή κλήρωση.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας εκμεταλλεύθηκε το σκορ του πρώτου αγώνα (1-2), κρατώντας την μπάλα στην κατοχή της στα πρώτα λεπτά, ενώ η Βίντι προσπαθούσε να βγει μπροστά, χωρίς όμως να «πατάει» την περιοχή του Μπάρκα. Οπως και στην Ουγγαρία, έτσι και στο ΟΑΚΑ, η Βίντι έπαιζε σκληρά, κάτι το οποίο δημιουργούσε καλές προϋποθέσεις στην Ενωση, κυρίως από στημένες φάσεις.

Στο 23΄, η ΑΕΚ απείλησε την εστία του Κόβασικ για πρώτη φορά, αλλά το σουτ του Κλωναρίδη πέρασε ψηλά άουτ. Επτά λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα (έως το 30΄) με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Λάζοβιτς. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ όμως έδιωξε εντυπωσιακά. Μόλις ένα λεπτό μετά τη φάση της Βίντι, η Ενωση απάντησε με το σουτ του Σιμόες, αλλά ο Κόβασικ απέκρουσε. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου (45΄) ο Μάρκο Λιβάγια έκανε μία υπέροχη ατομική ενέργεια, ξεπερνώντας τον Πάουλο Βινίσιους και επιχείρησε σουτ με το αριστερό, το οποίο έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κόβασικ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0, με λίγες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Η Βίντι δέχθηκε τρεις κίτρινες κάρτες σε ένα 45λεπτο, αλλά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί τις στημένες φάσεις που της δόθηκαν.

Μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε μία φάση όπου ο Λόπες «κέρδισε» το σφύριγμα του Πολωνού διαιτητή, Σάιμον Μαρτσίνιακ.

Ο Πέτρος Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι και ευστόχησε με δυνατό σουτ για το 1-0. Ξαφνικά, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Βίντι βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με το πλασέ του Νεγκό στο 57΄ και άλλαξε το στάτους της αναμέτρησης.

Στα αμέσως επόμενα λεπτά μετά το γκολ των φιλοξενουμένων, η ΑΕΚ κυκλοφόρησε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, προσπαθώντας να βρει κενούς χώρους στην άμυνα της Βίντι, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει. Στο 68ο λεπτό, η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας ήταν αυτή που έγινε απειλητική με το επικίνδυνο σουτ του Γάλλου Νεγκό, ενώ στο 71΄ απείλησε ξανά με τον Στσέβοπιτς, ο οποίος γύρισε ωραία και σούταρε με το αριστερό. Ο Μπάρκας απομάκρυνε σε κόρνερ, διώχνοντας τον κίνδυνο.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης, το παιχνίδι «άνοιξε» και οι δύο ομάδες βρήκαν λύσεις επιθετικά, δημιουργώντας ευκαιρίες. Στο 74΄ ο Λιβάγια βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή των Ούγγρων από τα αριστερά, έκανε το σουτ στην κλειστή γωνία του Κόβασικ, ο οποίος απομάκρυνε σε κόρνερ. Οσο περνούσε ο χρόνος, τόσο πιο αγχωμένη έδειχνε η Ενωση. Στο 78΄ ο Σιμόες έκανε φάουλ στον Πάτκαϊ λίγο έξω από την περιοχή του Μπάρκα, ενώ στη συνέχεια της φάσης η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Λόπες δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα επειδή κουτούλησε ανόητα, μπροστά στον διαιτητή, παίκτη της Βίντι.

Την εκτέλεση φάουλ ανέλαβε ο Λάζοβιτς, ο οποίος σούταρε δυνατά στη δεξιά γωνία του Μπάρκα. Ο 24χρονος τερματοφύλακας της ΑΕΚ με πολύ καλή επέμβαση κράτησε το 1-1. Η τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού ήρθε στο 90+7΄ με τον Τσέποβιτς. Ο επιθετικός της Βίντι έκανε το σουτ με την πλάτη γυρισμένη, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Σε συμπλοκές παικτών μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Λιβάγια πήρε κόκκινη κάρτα και κίτρινη οι Χουλτ και Λάζοβιτς.

Στα δύο χθεσινά παιχνίδια της ημέρας, την πρόκριση πήραν οι Αγιαξ (0-0 με Ντιναμό Κιέβου) και Γιουνγκ Μπόις (1-2 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος (89΄ Τσόσιτς), Λόπες, Κλωναρίδης (62΄ Πόνσε), Λιβάγια (84΄ Αλεφ).

ΒΙΝΤΙ: Κόβατσικ, Φιόλα, Γιούχαζ, Βινίσιους, Στοπίρα, Χάντζιτς, Νεγκό, Νικόλοφ (46΄ Πάτκαϊ), Κόβατς, Λάζοβιτς, Στσέποβιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή