«Ρίχτερ» στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

«Ρίχτερ» στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πυριτιδαποθήκη» θυμίζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπειτα από την οδυνηρή εντός έδρας ήττα με 0-3 από την Τότεναμ, με τον Ζοζέ Μουρίνο να συνεχίζει την επίθεσή του στους δημοσιογράφους. Η εικόνα των «κόκκινων διαβόλων» στο «Ολντ Τράφορντ» μπορεί να μην ήταν άσχημη στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο β΄ μέρος ήταν τραγική, καθώς δέχθηκε τρία γκολ και δεν κατάφερε να σκοράρει. Πλέον, βρίσκονται στη 13η θέση της βαθμολογίας με μόλις τρεις βαθμούς, έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ και τέσσερις πίσω από την έκτη θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι γηπεδούχοι μπορεί να ήλεγχαν τον ρυθμό του παιχνιδιού στο πρώτο 45λεπτο, αλλά δεν έδειχναν τη σιγουριά που οι φίλαθλοι θα ήθελαν να έχουν. Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η Τότεναμ εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που της δόθηκαν και με δύο γρήγορα γκολ (Κέιν 50΄, Λούκας 52΄) απέκτησε ισχυρό προβάδισμα νίκης. Η ομάδα του Μουρίνιο δεν κατάφερε να αντιδράσει και έτσι οι «Σπερς» με την υπέροχη προσπάθεια του Λούκας έγραψαν το τελικό 0-3 στο 84΄. Κι ενώ η Τότεναμ πανηγύριζε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα, ο Μουρίνιο χειροκροτούσε όσους φιλάθλους της Γιουνάιτεντ παρέμειναν στο γήπεδο μετά το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, οι οποίοι και ανταπέδωσαν.

Η συνέντευξη Τύπου όμως ήταν μία διαφορετική ιστορία, καθώς ολοκληρώθηκε με τον Πορτογάλο προπονητή να αποχωρεί από την αίθουσα εκνευρισμένος με τους δημοσιογράφους. Σε ερωτήσεις για την εμφάνιση της ομάδας του και τα τρία γκολ που δέχθηκε από την Τότεναμ, ο ιδιόρρυθμος Ζοζέ απαίτησε σεβασμό προς το πρόσωπό του: «Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; 3-0. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Είναι τρία… μηδέν. Αλλά επίσης, σημαίνει πως έχω κερδίσει περισσότερες Πρέμιερ Λιγκ μόνος μου από τους υπόλοιπους δεκαεννέα προπονητές μαζί. Τρία πρωταθλήματα εγώ, δύο οι υπόλοιποι. Σεβασμός, φίλε, σεβασμός».

Παρά την αποχώρηση του Μουρίνιο από τη συνέντευξη Τύπου, ο βρετανικός Τύπος μεταξύ άλλων τον αποκάλεσε μίζερο στα χθεσινά πρωτοσέλιδα. Η Mirror χρησιμοποίησε ένα βρετανικό σύνθημα για τον βασικό τίτλο της, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στον προπονητή της Γιουνάιτεντ: «Θα απολυθείς μέχρι το πρωί», ενώ ο Guardian τόνισε:

«Ο Λούκας έφερε μιζέρια στον Μουρίνιο». Μεταξύ άλλων, οι Times εξήγησαν ότι «το φετινό ξεκίνημα είναι το χειρότερο για τον Μουρίνιο, καθώς για πρώτη φορά χάνει δύο από τα πρώτα τρία παιχνίδια της νέας σεζόν».

Το μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Γιουνάιτεντ είναι η σχέση που έχει ο προπονητής της με τους παίκτες του. Πριν ξεκινήσει η σεζόν, οι στοιχηματικές εταιρείες έβλεπαν τον Μουρίνιο ως δεύτερο φαβορί για να απολυθεί και ένας βασικός λόγος ήταν αυτός. Ενα εξίσου σημαντικό θέμα που πρέπει να λύσει σύντομα η ομάδα του Μάντσεστερ είναι η αμυντική της γραμμή και λειτουργία. Μόλις σε τρία παιχνίδια, η Γιουνάιτεντ έχει δεχθεί τρία περισσότερα γκολ από όσα έχει σκοράρει (4-7) και βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος με το χειρότερο παθητικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή