Η Σούπερ Λίγκα προσέφυγε στο Διαιτητικό για το μπαράζ

Η Σούπερ Λίγκα προσέφυγε στο Διαιτητικό για το μπαράζ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ –όπως είχε προαναγγείλει– προσέφυγε η Σούπερ Λίγκα, με στόχο να ανατρέψει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, η οποία έκανε δεκτή την πρόταση της Φούτμπολ Λιγκ για αγώνα μπαράζ μεταξύ του 13ου του πρωταθλήματος με τον 2ο της Β΄ κατηγορίας.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της Σούπερ Λίγκας, προβλέπεται ότι στο τέλος της τρέχουσας περιόδου θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες και θα προβιβαστεί μία από τη Φούτμπολ Λιγκ. Την περασμένη Παρασκευή όμως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε πως θα ισχύσουν τα της προκήρυξης, δηλαδή να υποβιβαστούν ο 14ος, ο 15ος και ο 16ος της Σούπερ Λίγκας και να ανεβεί ο 1ος της Φούτμπολ Λιγκ, όμως επιπρόσθετα θα γίνει και ένας αγώνας μπαράζ για μία θέση στη μεγάλη κατηγορία, μεταξύ του 13ου της μεγάλης Λίγκας και του 2ου της Β΄ κατηγορίας.

Με την προσφυγή του, ο συνεταιρισμός επικαλείται τη διάταξη του ΚΑΠ που αναφέρει ότι η ΕΠΟ μπορεί να παρέμβει μόνο αν υπάρχουν αντικρουόμενες προκηρύξεις και, στην προκειμένη περίπτωση, η Φούτμπολ Λιγκ δεν είχε μέχρι και χθες βράδυ καταθέσει δική της προκήρυξη. Η Σούπερ Λίγκα επικαλείται επίσης το γεγονός ότι είναι αδύνατον η ΕΠΟ να ζητάει τροποποίηση της προκήρυξης 24 ώρες πριν από τη σέντρα, αφού απαιτείται σύγκληση γενικής συνέλευσης, που φυσικά δεν γινόταν να συγκληθεί παρά μόνο αν οδηγούμασταν σε αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος.

Στον αντίποδα, βάσει του κανονισμού, οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ δεν προσβάλλονται, όμως η Σούπερ Λίγκα αναμένεται να ισχυριστεί ότι η διάταξη αυτή είναι αντισυνταγματική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή