Eκτός Αμερικανικού Οπεν ο Τσιτσιπάς

Eκτός Αμερικανικού Οπεν ο Τσιτσιπάς

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στον καύσωνα και στην υγρασία της Νέας Υόρκης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 3-1 σετ και αποκλείστηκε στον 2ο γύρο του Αμερικανικού Οπεν. Είναι αλήθεια πως είχαν δημιουργηθεί προσδοκίες μετά την εκπληκτική πορεία του στο Μάστερς του Τορόντο, όπου ο 20χρονος Ελληνας πρωταθλητής έφθασε έως τον τελικό με αποτέλεσμα να «εκτοξευθεί» στην 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Δεν είναι τυχαίο πως οι ειδικοί του αθλήματος υποστήριζαν δημοσίως πως ο Τσιτσιπάς θα μπορούσε να προχωρήσει μακριά στο τελευταίο γκραν σλαμ της χρονιάς.

Ωστόσο, μέσα στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, το εμπόδιο του Ρώσου τενίστα αποδείχθηκε ανυπέρβλητο, με αποτέλεσμα να χάσει με 6-4, 6-3, 4-6, 6-3 σε ένα ματς διάρκειας 2 ωρών και 48 λεπτών, όπου υπέπεσε σε 60 αβίαστα λάθη. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Τσιτσιπάς μετράει, πλέον, δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες με τον Μεντβέντεφ. Παρ’ όλα αυτά, φθάνοντας έως τον 2ο γύρο, πραγματοποίησε την καλύτερη πορεία του στο Αμερικανικό Οπεν.

Δίχως άλλο, ο καύσωνας προβληματίζει έντονα όλους τους τενίστες που αγωνίζονται στη Νέα Υόρκη. Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά τη νίκη του επί του Μαρτόν Φούτσοβιτς με 3-1 σετ στον 1ο γύρο: «Δεν μπορούσα να περπατήσω καν ευθεία από τον καύσωνα μερικές φορές. Οταν διακόπηκε ο αγώνας, πήγαμε και κάναμε παγωμένο μπάνιο στα αποδυτήρια, και οι δύο. Ημασταν δίπλα, όμως δεν μιλούσαμε, όπως δεν μιλούσαμε και με μέλη της ομάδας μας, δεν το επέτρεπε ο κανονισμός. Νιώσαμε και οι δυο τόσο όμορφα εκεί πέρα, και στη συνέχεια επιστρέψαμε στο γήπεδο για να συνεχίσουμε τον αγώνα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή