Ολυμπιακός: Είχε ικανότητα, αλλά και τύχη

Ολυμπιακός: Είχε ικανότητα, αλλά και τύχη

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο στόχος επετεύχθη. Ο Ολυμπιακός απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 από την Μπέρνλι χθες βράδυ στο «Τερφ Μουρ» και σήμερα το μεσημέρι θα είναι στην κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ που θα διενεργηθεί στο Μονακό. Η ομάδα του Πειραιά, πάντως, συνάντησε πολλές δυσκολίες από τους γηπεδούχους οι οποίοι έχασαν ουκ ολίγες ευκαιρίες, ενώ είχαν και δοκάρι. Για πρώτη φορά οι «ερυθρόλευκοι» απέκλεισαν αγγλική ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Για τέταρτο ευρωπαϊκό αγώνα στη σειρά ο Πέδρο Μαρτίνς εμπιστεύθηκε την ίδια ενδεκάδα. Σε σύστημα 4-2-3-1 τερματοφύλακας ήταν ο Γιαννιώτης, ακραίοι αμυντικοί οι Τσιμίκας, Ελαμπντελαουί, στόπερ οι Βούκοβιτς, Μιράντα, αμυντικοί μέσοι οι Καμαρά, Μπουχαλάκης, εξτρέμ οι Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος, επιτελικός μέσος ο Φορτούνης και επιθετικός ο Γκερέρο. Εκτός 18άδας έμειναν οι Μεριά, Γκιγιέρμε, Βρουσάι και Σκαφίδας.

Η αδυναμία των «Πειραιωτών» να κρατήσουν την μπάλα έδινε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους. Η ομάδα του Μαρτίνς επιχειρούσε με αντεπιθέσεις να απειλήσει. Και έφθασε σε θέση για γκολ σε τρεις περιπτώσεις με τον ίδιο πρωταγωνιστή, τον Ντάνιελ Ποντένσε.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Μπέρνλι είχε δοκάρι με εκπληκτικό σουτ του Βόουκς έξω από τη μεγάλη περιοχή. Η άμυνα του Ολυμπιακού δέχθηκε πάλι έντονη πίεση. Αλλά η ομάδα του Πειραιά ευτύχησε να προηγηθεί με σουτ του Ποντένσε στο 83΄. Ο Βίντρα ισοφάρισε στο 86΄ με κοντινή προβολή, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Χίτον, Τέιλορ, Μπάρντσλεϊ, Λονγκ, Μι, Λένον (75΄ Κορκ), Χέντρικ, Γουέστγουντ, ΜακΝιλ (75΄ Γουντ), Βόουκς, Μπαρνς (65΄ Βίντρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (88΄ Τοροσίδης), Ποντένσε, Γκερέρο (71΄ Χασάν).

• Δεδομένη θεωρούν στην Αγγλία τη μεταγραφή του Γιάγια Τουρέ στον Ολυμπιακό. Με ένα σχόλιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο μάνατζέρ του Ντμίτρι Σέλουκ ενημέρωσε χθες πως ο πελάτης του θα συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα που αντιμετώπισε την Μπέρνλι τον Αύγουστο. Να σημειωθεί πως πλην των «ερυθρόλευκων», μέσα στον μήνα η Μπέρνλι αντιμετώπισε και τις Αμπερντίν, Μπασακσεχίρ, Σαουθάμπτον, Γουότφορντ και Φούλαμ. Επίσης, πηγές από το Λονδίνο ανέφεραν πως οι «Πειραιώτες» είναι σε ανοικτή γραμμή με την Τσέλσι για τον δανεισμό του 24χρονου Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού Λούκας Πιαζόν, που πέρυσι έπαιξε δανεικός στη Φούλαμ (25 συμμετοχές, 5 γκολ, 1 ασίστ).

Παράλληλα, η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας, «hurriyet.com.tr», αποκάλυψε πρόταση ύψους 5 εκατ. ευρώ του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Ρικάρντο Κουαρέσμα από την Μπεσίκτας. Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού επιβεβαίωσαν χθες την απόκτηση του 21 ετών Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Είναι διεθνής εξτρέμ με την Ελπίδων της Σερβίας και θα παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο στην ομάδα του, τη Ραντνίσκι Νις, με τη μορφή δανεισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή