Μπάσκετ: Ερχεται για… τελικό η Σερβία στην Κρήτη

Μπάσκετ: Ερχεται για… τελικό η Σερβία στην Κρήτη

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναγκαιότητα κάλυψης της ήττας που γνώρισε η εθνική Σερβίας στην πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019, ορίζει και τον στόχο της νίκης που θα διεκδικήσει στα «Δυο Αοράκια» του Ηρακλείου (13/9), κόντρα στην Ελλάδα για την πρεμιέρα της δεύτερης φάσης. Οι Σέρβοι, χωρίς τους Μαριάνοβιτς και Τεόντοσιτς, άρχισαν χθες την προετοιμασία τους στο Βελιγράδι και ο τεχνικός τους Σάσα Τζόρτζεβιτς τόνισε ότι στη συγκεκριμένη χρονική φάση, όλες οι εθνικές ομάδες θα αναζητήσουν να βρουν ρυθμό, γιατί οι διεθνείς παίκτες δεν έχουν αγωνιστικό χρόνο. «Κάποιοι έχουν να παίξουν από τον Απρίλιο, όπως ο Μπογκντάνοβιτς, ο Μπιέλιτσα ή και ο Ραντούλιτσα. Η Ελλάδα έχει την ενίσχυση παικτών από την Ευρωλίγκα και θα παρουσιαστεί ξανά πολύ δυνατή», υποστήριξε ο Τζόρτζεβιτς, ενώ και ο Μπόγκνταν Μπογκτάνοβιτς υπογράμμισε ότι η Σερβία, έχοντας την καλύτερη δυνατή σύνθεση στα παιχνίδια με την Ελλάδα και την Εσθονία, θέλει να πετύχει δύο νίκες και να εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση της Κίνας. «Η Ελλάδα είναι πιο δυνατός και δύσκολος αντίπαλος και εκείνοι θα έχουν λιγότερο άγχος γιατί είναι αήττητοι. Εμείς όμως οφείλουμε να πάμε στην Κρήτη και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, γιατί ξέρουμε τι θα σημαίνει μία νίκη».

• O Παναθηναϊκός συνεχίζει την προετοιμασία του στο Πήλιο και στο πρώτο φιλικό νίκησε τον ΠΑΟΚ (88-83), ενώ στο Μέτσοβο ο Ολυμπιακός επικράτησε του Αρη (89-67) στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι. Η ΑΕΚ άρχισε την προετοιμασία της, με νίκη κόντρα στη Ζλάτιμπορ (82-77), ενώ ο Βασίλης Καββαδάς θα απουσιάσει για τρεις εβδομάδες λόγω μερικής ρήξης κατάφυσης στο γόνατο. Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού σέντερ Ντάριους Γκάρετ (28 χρ., 2.06) που αγωνίσθηκε με την Κηφισιά πριν από πέντε χρόνια στο πρωτάθλημα της Α1.

• Η έκκληση της πλειοψηφίας των φιλάθλων του Πανιωνίου προς τον Σταύρο Αλευρογιάννη να εγγυηθεί την οικονομική βιωσιμότητα της ΚΑΕ, μετέπεισε τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ να προχωρήσει στη δημιουργία ομάδας και στον πάγκο επιστρέφει ο πρώην παίκτης και προπονητής των «κυανέρυθρων» Κρις Χουγκάζ, που θα αρχίσει σήμερα την προετοιμασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή