Ο Μουρίνιο, ο Ζιντάν και η… αποζημίωση

Ο Μουρίνιο, ο Ζιντάν και η… αποζημίωση

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ζοζέ Μουρίνιο αρνήθηκε χθες ότι απειλείται με απόλυση από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αστειευόμενος ότι ο σύλλογος δεν έχει τα χρήματα που απαιτούνται για την αποζημίωσή του, και διέψευσε ότι έθεσε βέτο για πιθανή αγορά του Κριστιάνο Ρονάλντο το καλοκαίρι. Λίγες ημέρες μετά τη δήλωσή του ότι παραμένει ένας από τους κορυφαίους τεχνικούς στον κόσμο, και σαφώς ανακουφισμένος χάρη στην εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Μπέρνλι, ο «Σπέσιαλ Ανθρωπος» είπε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» πως δεν φοβάται την απόλυση από το Ολντ Τράφορντ.

«Λένε ότι βρίσκομαι σε κίνδυνο, αλλά εγώ δεν το νομίζω», είπε ο Πορτογάλος. «Ας πούμε ότι με διώχνουν λοιπόν… έχετε ιδέα πόσα λεφτά θα πρέπει να μου δώσουν;» τόνισε. Ο 55χρονος προπονητής είναι πάντα σε ανοικτή κόντρα με τον διοικητικό ηγέτη της Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ. Μετά τη δημόσια καταγγελία του κ. Μουρίνιο πέρυσι ότι ο σύλλογος δεν δαπανά αρκετά χρήματα για να ενισχύσει επαρκώς το ρόστερ του, φέτος ζήτησε –πάλι δημοσίως– την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού. Δεν ήταν τυχαία η επακόλουθη διαρροή στην εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ» ότι η Γιουνάιτεντ σκέπτεται να αντικαταστήσει τον Πορτογάλο με τον Ζινεντίν Ζιντάν… Ομως τα δύο γκολ του Ρομέλου Λουκάκου στο Τερφ Μουρ χάρισαν τη νίκη προχθές στη Γιουνάιτεντ και ενίσχυσαν όχι μόνο τη θέση του Μουρίνιο, αλλά και τη στήριξη των οπαδών.

Σε άλλες δηλώσεις του ο Μουρίνιο αρνήθηκε ότι απέτρεψε την επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουνάιτεντ, δηλώνοντας ότι το όνομα του συμπατριώτη του δεν ήταν ποτέ στο τραπέζι αυτό το καλοκαίρι.

Η Γιουνάιτεντ είναι έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή, όπου παραμένουν με το 4 στα 4 οι Λίβερπουλ, Γουότφορντ και Τσέλσι. Η τελευταία, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ, επιβλήθηκε με 2-0 της Χάντερσφιλντ.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της τέταρτης αγωνιστικής: Λέστερ – Λίβερπουλ 1-2, Μπράιτον – Φούλαμ 2-2, Τσέλσι – Μπόρνμουθ 2-0, Κρίσταλ Πάλας – Σαουθάμπτον 0-2, Εβερτον – Χάντερσφιλντ 1-1, Γουέστ Χαμ – Γουλβς 0-1, Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 2-1, Κάρντιφ – Αρσεναλ 2-3, Μπέρνλι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2, Γουότφορντ – Τότεναμ 2-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή