Αποκλείστηκε ο Ρότζερ Φέντερερ

Αποκλείστηκε ο Ρότζερ Φέντερερ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eκτός US Open από τη φάση των «16» βρέθηκε ο Ρότζερ Φέντερερ που υπέστη ήττα-σοκ από τον Αυστραλό Τζον Μίλμαν (Νο 55) με 3-1 σετ. Για πρώτη φορά στο τουρνουά της Νέας Υόρκης, ο 37χρονος Ελβετός αποκλείστηκε από αντίπαλο που βρίσκεται εκτός 50άδας. Ο Φέντερερ προηγήθηκε με 1-0 σετ (3-6) αλλά οι καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες) εμπόδισαν το έργο του. Ο Αυστραλός αντίπαλός του κατάφερε να κερδίσει τρία συνεχόμενα σετ (7-5, 7-6, 7-6) και να πάρει την παρθενική του πρόκριση στα προημιτελικά ενός γκραν σλαμ.

Η πολλή ζέστη και η κούραση δυσκόλεψαν αρκετά τον Ρότζερ Φέντερερ: «Για κάποιο λόγο με δυσκόλεψαν πάρα πολύ οι καιρικές συνθήκες. Νομίζω πως είχε πολλή ζέστη. Ηταν μια από εκείνες τις βραδιές που δεν μπορούσα να πάρω αέρα, δεν είχε καθόλου αέρα. Ηταν από τις λίγες φορές που μου συμβαίνει αυτό και όσο περνούσε η ώρα, ίδρωνα όλο και περισσότερο. Εχω προπονηθεί σε δυσκολότερες συνθήκες, όμως κάποιες φορές το σώμα απλά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Ο αγώνας ήταν δύσκολος. Θα μπορούσα να προηγηθώ με 2-0 σετ και τότε τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Πιστεύω πως ο Τζον έκανε έναν σπουδαίο αγώνα, σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ηταν σε θέση να διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση, ίσως γιατί έρχεται από το Μπρισμπέιν, που είναι ένα από τα μέρη με την περισσότερη υγρασία στον κόσμο».

Από την πλευρά του, ο Μίλμαν έδειξε απόλυτο σεβασμό στον κορυφαίο τενίστα όλων τον εποχών: «Ο Ρότζερ είναι ένας ήρωας για μένα. Γνωρίζω πως δεν βρέθηκε στην καλύτερη μέρα και μάλλον για να μπορέσω να τον νικήσω θα έπρεπε να βρεθεί σε μία τέτοια ημέρα. Ομως τον θαυμάζω».

Τα ξημερώματα της Τρίτης σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νισικόρι – Κολσράιμπερ 3-0, Τζόκοβιτς – Σόουζα 3-0, Τσίλιτς – Γκοφέν 3-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή