Από τον Μακέντα στη νέα σελίδα ο ΠΑΟ

Από τον Μακέντα στη νέα σελίδα ο ΠΑΟ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν τα παράτησα ποτέ. Οι καριέρες έχουν σκαμπανεβάσματα. Εγώ θέλω τώρα με τον Παναθηναϊκό να πάω ψηλά ξανά», τόνισε με έμφαση ο Φεντερίκο Μακέντα κατά τη χθεσινή παρουσίασή του από τον Παναθηναϊκό, την ώρα που όλα δείχνουν ότι επήλθε συμφωνία μεταξύ Γιάννη Αλαφούζου και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ. Ο Ιταλός επιθετικός, που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους «πράσινους», δήλωσε χαρούμενος και ανυπόμονος να σκοράρει. «Ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη μου επιλογή. Επέλεξα τη φανέλα με το 9 γιατί θέλω να παίξω επιθετικός και να σκοράρω. Τους τελευταίους δύο μήνες προπονούμαι εντατικά. Θα συνεχίσω για τις επόμενες 10 ημέρες. Την τελευταία φορά που φόρεσα τη φανέλα με το 9 πέτυχα τα περισσότερα γκολ στην καριέρα μου. Θα τιμήσω τη φανέλα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε. Με τον τεχνικό διευθυντή συζητήσαμε και με υποστήριξε. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό», υπογράμμισε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πέρασμά του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Εχω συνεργαστεί με τον πιο πετυχημένο προπονητή, τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Ηταν πάντα δίπλα μου. Είμαι περήφανος που συνεργάστηκα με τον κορυφαίο. Στον Παναθηναϊκό έχω τα μεγαλύτερα κίνητρα που είχα ποτέ. Σκέφτομαι τι θα πετύχω μέρα με τη μέρα».

Για τη νέα ομάδα του είπε: «Είδα το ματς κόντρα στη Λαμία γιατί κανείς δεν ήξερε ότι ήμουν εδώ, οπότε δεν μπορούσα να είμαι στο γήπεδο! Είδα μια νεανική ομάδα με ταλέντο, παίκτες με διάθεση. Οταν υπάρχουν αυτά, είναι πολύ καλά για την ομάδα. Μίλησα με έναν γνωστό και φίλο μου τον Τζιμπρίλ Σισέ που μου είπε να δεχθώ απευθείας χωρίς να το σκεφτώ καν. Θα είμαι από τους μεγαλύτερους σε ηλικία και θα δώσω την εμπειρία μου. Θα μπορέσω να βοηθήσω τους νεαρότερους. Εχω τα χαρακτηριστικά ως άνθρωπος να γίνω ηγέτης σε αυτή την ομάδα και να βοηθήσω τους νεαρότερους συμπαίκτες μου».

Ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» Νίκος Νταμπίζας τόνισε: «Ο Φεντερίκο πληροί τις αγωνιστικές προϋποθέσεις που θέσαμε. Από εκεί και πέρα έχει το κίνητρο και τη θέληση. Εχει γράψει μια ποδοσφαιρική ιστορία. Ηταν μια από τις βασικές προτεραιότητές μας. Το πιο σημαντικό είναι η κοινή μας θέληση να φτάσουμε στην κορυφή. Το κίνητρό του μετράει πολύ για μένα. Ο Φεντερίκο έχει όλα τα τεχνικά χαρίσματα, πάει στο ένας με έναν, έχει δυνατότητα να αντιλαμβάνεται τον χώρο που είναι σημαντικό για μας, η αποφασιστικότητα που έχει. Πρέπει να τον δούμε ως σέντερ φορ. Σημαντική παράμετρος για μένα, ότι ανέβηκε νωρίς ψηλά, πήγε χαμηλά και το κίνητρο να ανεβεί ξανά είναι μεγάλο. Τα ψυχικά κριτήρια πολλές φορές είναι πιο δυνατά από τα αγωνιστικά».

Ο Μακέντα πραγματοποίησε χθες την πρώτη του προπόνηση στο Κορωπί και έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος

Στο διοικητικό σκέλος, όλα δείχνουν πως απομένουν τα τυπικά για τη μετάβαση της ΠΑΕ στη νέα σελίδα. Γιάννης Αλαφούζος και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ φέρεται να κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για το μέλλον της εταιρείας και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή