Καμπάνια της Nike προκαλεί αντιδράσεις λόγω Κάπερνικ

Καμπάνια της Nike προκαλεί αντιδράσεις λόγω Κάπερνικ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Nike επέλεξε τον παίκτη του NFL (αμέρικαν φούτμπολ) Κόλιν Κάπερνικ στην καμπάνια για τα τριάντα χρόνια του σλόγκαν «Just Do It». Ο ίδιος ανακοίνωσε αυτή τη συνεργασία μέσω Twitter, γράφοντας: «Να πιστεύεις κάτι, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να θυσιάσεις τα πάντα».

Ο 30χρονος αθλητής έγινε γνωστός παγκοσμίως το 2016, όταν είχε γονατίσει στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου, πριν από φιλικό αγώνα, διαμαρτυρόμενος για την αστυνομική αυθαιρεσία στη χώρα του. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως «δεν μπορεί να δείξει περηφάνια για τη σημαία μιας χώρας που καταπιέζει τους μαύρους».

Επίσης, τον Aύγουστο του 2016 είχε πει το εξής: «Αν μου στερήσουν το δικαίωμα να αγωνίζομαι ή τους χορηγούς μου, τότε θα είμαι σίγουρος ότι έκανα αυτό που ήταν σωστό». Από την ημέρα εκείνη μέχρι και σήμερα, ο Κάπερνικ παρέμεινε άνεργος αλλά εντέλει δικαιώθηκε, καθώς έγινε το σύμβολο της Nike.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είχε μιλήσει το 2017 για την απόφαση του Κάπερνικ να γονατίσει κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου: «Δεν θα θέλατε να δείτε έναν από τους ιδιοκτήτες ομάδων του NFL, όταν κάποιος δείχνει ασέβεια στη σημαία μας, να λέει: Πάρτε αυτό το… από το γήπεδο αυτή τη στιγμή; Απολύεται».

Σήμερα, η συγκεκριμένη επιλογή της Nike με τον Κάπερνικ προκάλεσε αντιδράσεις από τους υποστηρικτές του Τραμπ, οι οποίοι δημιούργησαν το hashtag #boycottNike ενώ μερικοί από αυτούς έκαψαν προϊόντα που είχαν αγοράσει από την εταιρεία. Παρ’ όλα αυτά, ο Κάπερνικ βρήκε στο πλευρό του κορυφαίους αθλητές, οι οποίοι δεν δίστασαν να βγουν στην πρώτη γραμμή.

Συνάδελφοι του Κάπερνικ και αθλητές της Nike υποστήριξαν το έργο της εταιρείας. Ο Λεμπρόν Τζέιμς δημοσίευσε τη φωτογραφία του εξωφύλλου της Nike με τον Κάπερνικ στο Instagram, ενώ η Σερίνα Ουίλιαμς έγραψε το εξής στο Twitter: «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη που είμαι μέλος της οικογένειας της Nike σήμερα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή