Πρόκριση Ναδάλ ύστερα από πεντάωρο αγώνα

Πρόκριση Ναδάλ ύστερα από πεντάωρο αγώνα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι στους προημιτελικούς του US Open, ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε με 3-2 σετ (0-6, 6-4, 7-5, 6-7, 7-6) του Αυστριακού (Νο 9 στην παγκόσμια κατάταξη), Ντομινίκ Τιμ και πήρε την πρόκριση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Ο Ισπανός πρωταθλητής έκανε πολύ κακό ξεκίνημα στον αγώνα, καθώς βρέθηκε πίσω με 1-0 σετ (6-0), παρ’ όλα αυτά όμως δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Με το πάθος και τη θέλησή του γύρισε το παιχνίδι και εντέλει προκρίθηκε στους καλύτερους «4» του τουρνουά. Ο 32χρονος τενίστας κέρδισε το τάι μπρέικ του πέμπτου και τελευταίου σετ με 7-5, ολοκληρώνοντας έτσι έναν εξοντωτικό αγώνα, τα ξημερώματα της Τετάρτης (η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε στις 2.04 το πρωί, ώρα Νέας Υόρκης). Οι δύο τενίστες βρέθηκαν στο κεντρικό κορτ της Νέας Υόρκης επί πέντε ώρες, ενώ παράλληλα οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν καθόλου το έργο τους. Ο Ναδάλ χρησιμοποίησε ανεμιστήρα στα διαλείμματα, ένα γιλέκο με πάγο και πετσέτες που μέσα είχαν επίσης παγάκια.

Το νούμερο ένα του κόσμου στάθηκε στο πάθος του μετά το τέλος του αγώνα: «Υπάρχει πάντα το πάθος να παίξω και άλλο, να κυνηγήσω άλλον έναν πόντο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορώ να βρίσκομαι εδώ αυτή τη στιγμή». Επίσης, μίλησε με όμορφα λόγια για τον αντίπαλό του: «Λυπάμαι για τον Ντομινίκ. Είναι ένας καλός φίλος και λυπάμαι. Είναι τρομερός χαρακτήρας και είμαι σίγουρος πως θα έχει την ευκαιρία του στο μέλλον». Με τη σειρά του, ο 24χρονος Αυστριακός σχολίασε τον αγώνα: «Αυτός ο αγώνας θα μείνει στο μυαλό μου για πάντα. Θα τον θυμάμαι σίγουρα. Το τένις πολλές φορές μπορεί να γίνει σκληρό, επειδή σε κάποιους αγώνες δεν υπάρχει χαμένος, αλλά πάντα υπάρχει κάποιος. Ο Ράφα κέρδισε έναν παραπάνω πόντο από μένα στο τάι μπρέικ».

Ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον Χουάν Μάρτιν ντελ Πότρο στα ημιτελικά, ο οποίος είχε κερδίσει νωρίτερα τον Τζον Ισνερ με 3-1 σετ (6-7, 6-3, 7-6, 6-2). Ο Αργεντίνος μπορεί να βρισκόταν πίσω στο πρώτο σετ, όμως αντέδρασε και κέρδισε τρία συνεχόμενα για να πάρει τη νίκη. Το νούμερο τρία της κατάταξης επιστρέφει πλέον για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του Αμερικανικού Οπεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή