Τρεις διαιτητές και ένας βοηθός εκτός πινάκων ΚΕΔ

Τρεις διαιτητές και ένας βοηθός εκτός πινάκων ΚΕΔ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρώτες δύο αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος χαρακτηρίστηκαν από έντονη κουβέντα για τη διαιτησία, με αρκετές ομάδες να αισθάνονται δικαίως αδικημένες για τις αποφάσεις των αξιωματούχων διαφόρων αγώνων. Λόγω αυτού του γεγονότος, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) γνωστοποίησε ότι έθεσε εκτός πινάκων διαιτησίας τρεις διαιτητές και έναν βοηθό διαιτητή, χωρίς όμως να τους κατονομάσει. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔ, οι τέσσερις διαιτητές δεν είχαν «αποδεκτή και ανεκτή απόδοση».

Παρά το γεγονός πως οι άνθρωποι που τέθηκαν εκτός πινάκων δεν κατονομάζονται, η κατάσταση μοιάζει ξεκάθαρη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον επόπτη του αγώνα Πανιωνίου – ΠΑΟΚ, Βασίλη Καμπούρη, που ακύρωσε καθαρό γκολ του Ακπόμ, ενώ όσον αφορά τους διαιτητές, φαίνεται πως εκτός πινάκων έχει τεθεί ο Αριστομένης Κουτσιαύτης για τη λανθασμένη απόφαση να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στον αγώνα του «Δικεφάλου του Βορρά» με τον Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα, ο Τάσος Σιδηρόπουλος που δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στον εκτός έδρας αγώνα με την Ξάνθη, αλλά και ο Φώτης Φωτιάδης για λανθασμένες αποφάσεις στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οπως αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΚΕΔ, «ένας βοηθός διαιτητής αποκλείστηκε από τους πίνακες και η απόφαση έχει άμεση εφαρμογή μέχρι την περαιτέρω αξιολόγηση, ενώ η διάρκεια του αποκλεισμού τριών (3) άλλων διαιτητών θα αξιολογηθεί εντός των ημερών. Λαμβάνονται επίσης και άλλα αυστηρά εσωτερικά μέτρα».

Στην τοποθέτηση της κεντρικής επιτροπής, γίνεται λόγος και για «επιζήμια σχόλια εκπροσώπων ορισμένων συλλόγων, που παρεμβαίνουν στην απόλυτη αυτονομία και στην ανεξαρτησία της διαιτησίας». Υπενθυμίζεται πως η φετινή σεζόν είναι ιδιαιτέρως δύσκολη για την ελληνική διαιτησία, καθώς ο αρχιδιαιτητής Μέλο Περέιρα φέρεται να έχει αποφασίσει πως σε όλα τα ντέρμπι του πρωταθλήματος θα υπάρχουν ξένοι διαιτητές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή