Σκίμπε: «Περιμένω δύσκολο ματς»

Σκίμπε: «Περιμένω δύσκολο ματς»

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη νίκη στην Εσθονία με 1-0, η Εθνική Ελλάδος θα επιχειρήσει απόψε (στις 21.45) να πάρει το τρίποντο και στη Βουδαπέστη, στον δεύτερο αγώνα του ομίλου της στην 3η κατηγορία τoυ Nations League. Στην πρεμιέρα, η αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Ουγγαρία ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Φινλανδία με 1-0, με αποτέλεσμα να χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη κόντρα στην ελληνική ομάδα. Να σημειωθεί πως το παιχνίδι θα διεξαχθεί χωρίς θεατές λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες ο Μίκαελ Σκίμπε, ξεκαθάρισε πως η Εθνική θα επιχειρήσει να πορευτεί στον μονόδρομο της νίκης, διευκρινίζοντας πως την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Κώστα Μήτρογλου, καθώς είχε αποχωρήσει με πρόβλημα τραυματισμού στο ματς με την Εσθονία. Χθες το βράδυ, ακολούθησε το πρώτο μισό του προγράμματος της προπόνησης που έγινε στη Βουδαπέστη.

«Δεν ήταν έκπληξη η ήττα της Ουγγαρίας. Στον όμιλο όλες οι ομάδες έχουν ποιότητα. Δέχθηκαν ένα γκολ νωρίς εκτός έδρας και μετά ήταν δύσκολο. Ωστόσο η Ουγγαρία έχει έμπειρους παίκτες και θα γίνει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσά μας. Θέλω να πω πως δεν είναι ωραίο να γίνεται το ματς χωρίς κόσμο. Ολοι οι παίκτες θα ήθελαν να αγωνιστούν σε ένα γεμάτο γήπεδο, ειδικά όπως είναι το Γκρουπάμα», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Και πρόσθεσε, κάνοντας αναφορά στη προ διετίας αναμέτρηση των δύο ομάδων: «Η Ουγγαρία ήταν στο EURO 2016 ενώ εμείς όχι, και αυτό λέει κάτι. Θέλουμε αυτό να το αλλάξουμε. Σε εκείνα τα ματς ήμασταν στο ίδιο περίπου επίπεδο και έτσι πιστεύω θα είναι και αύριο. Ελπίζω να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να μη χάσουμε εκτός έδρας. Η Ουγγαρία θέλει να επανέλθει μετά την ήττα, το περιμένουμε αυτό και γι’ αυτό περιμένω ένα πολύ δύσκολο ματς. Εχει μεγαλύτερη ποιότητα από την Εσθονία. Εχει παίκτες που παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα όπως η Μπουντεσλίγκα και αρέσκονται στο να παίζουν ποδόσφαιρο».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αλλαγών στην ενδεκάδα, ο Γερμανός τεχνικός είπε: «Ολοι οι παίκτες τα πήγαν καλά στο προηγούμενο ματς αλλά έχουμε και άλλους παίκτες που πάνε καλά με τις ομάδες τους και μπορούν να βοηθήσουν. Ισως κάνουμε κάποιες αλλαγές, όχι επειδή κάποιοι δεν τα πήγαν καλά, αλλά γιατί έχουμε τη δυνατότητα να δούμε και άλλες επιλογές και σε άλλους συνδυασμούς και σε μια διαφορετική τακτική. Ισως μπορέσουμε να εκπλήξουμε και την Ουγγαρία όπως κάναμε με την Εσθονία».

Για το ματς με τους Ούγγρους μίλησε και ο Βασίλης Τοροσίδης: «Δεν θεωρώ ότι με νίκη θα είμαστε το απόλυτο φαβορί γιατί μπορεί και η Φινλανδία να κάνει το δύο στα δύο. Θα είναι πολύ σημαντικό βήμα για τη συνέχεια αν σκεφτούμε ότι και το επόμενο είναι εντός με Ουγγαρία. Θα έχουμε θέσει όμως υποψηφιότητα για την πρωτιά. Πρέπει να παίξουμε σοβαρά όπως στην Εσθονία, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και θα πάρουμε την πρώτη θέση».

• Η Εθνική Ελπίδων του Αντώνη Νικοπολίδη πέρασε νικηφόρα από την Τσεχία με 1-2 με εξαιρετικά γκολ του Λημνιού και του Τσιμίκα και έχει πλέον πολλές πιθανότητες απευθείας πρόκρισης στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 2011.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή