Τσάμπιονς Λιγκ: Το ήθελε, το άξιζε, το πήρε η Λίβερπουλ

Τσάμπιονς Λιγκ: Το ήθελε, το άξιζε, το πήρε η Λίβερπουλ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα ντέρμπι-αποθέωση του ποδοσφαίρου, η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-2 της Παρί Σεν Ζερμέν στο σημαντικότερο ματς της πρώτης ημέρας του Τσάμπιονς Λιγκ, χάρη στο γκολ του Φιρμίνο στο 90+2΄.

Από την αρχή του αγώνα, η Λίβερπουλ πίεζε την Παρί, ψάχνοντας χώρους στη μεγάλη περιοχή του Αρεολά. Στο 30΄ η ομάδα του Κλοπ άνοιξε το σκορ με την κεφαλιά του Στάριτζ. Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Βαινάλντουμ και διπλασίασαν τα τέρματά τους με την εξαιρετική εκτέλεση του Μίλνερ.

Με τον Νεϊμάρ και τον Εμπαπέ, η Παρί προσπάθησε να απαντήσει και στο 40΄ μείωσε σε 2-1 με το πλασέ του Μενιέ. Στη φάση του γκολ, ο Καβάνι επηρεάζει τη φάση από θέση οφσάιντ, όμως ο Τούρκος διαιτητής Τσακίρ υπέδειξε γκολ για τους Γάλλους. Στο β΄ μέρος, η Λίβερπουλ ήλεγχε πλήρως τον ρυθμό του αγώνα μέχρι και το 60΄, χωρίς όμως να δημιουργεί κάποια σημαντική ευκαιρία. Στο 61΄, ο Στάριτζ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Αρεολά αυτή τη φορά απέκρουσε την αδύναμη κεφαλιά του Αγγλου άσου. Επειτα από το λάθος του Σαλάχ, ο οποίος μετά τον τραυματισμό του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ παραμένει «αγνοούμενος» τη φετινή σεζόν, η Παρί βγήκε στην κόντρα με τον Νεϊμάρ και με το πλασέ του Εμπαπέ ισοφάρισε σε 2-2 στο 83΄. Το παιχνίδι όμως δεν τελείωσε εκεί. Η Λίβερπουλ με την επιμονή και την ποιότητά της κατάφερε να σκοράρει στις καθυστερήσεις (90+2΄) με τη μοναδική ενέργεια του Φιρμίνο, ο οποίος έγραψε το τελικό 3-2.

Νωρίτερα, για τον δεύτερο όμιλο, η Ιντερ κατάφερε να κερδίσει την Τότεναμ με 2-1, έπειτα από μία επική ανατροπή. Οι «νερατζούροι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 53΄ με το γκολ του Ερικσεν, όμως σε μόλις έξι λεπτά κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν το ποθητό αποτέλεσμα. Στο 86΄ ο Ικάρντι ισοφάρισε σε 1-1, ενώ το 2-1 σημείωσε ο Βετσίνο με κεφαλιά στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (90+2΄). Στη Βαρκελώνη, ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε τρία γκολ και η Μπαρτσελόνα κέρδισε την Αϊντχόφεν με 4-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή