Τσάμπιονς Λιγκ: Επιστροφή Ρονάλντο σε ισπανικά… λημέρια

Τσάμπιονς Λιγκ: Επιστροφή Ρονάλντο σε ισπανικά… λημέρια

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα απόψε και για τους υπόλοιπους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να επιστρέφει για πρώτη φορά στην Ισπανία μετά τη μεταγραφή του στη Γιουβέντους, ενώ η πρώην ομάδα του και πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ υποδέχεται τη μάλλον αποδυναμωμένη φέτος Ρόμα.

Η φιλόδοξη Γιουβέντους δοκιμάζει τις δυνάμεις της απέναντι στη Βαλένθια στο Μεστάγια, με τον Ρονάλντο να έχει αποτινάξει το βάρος της αποτυχίας να σκοράρει στο ιταλικό πρωτάθλημα, αφού τα δύο του τέρματα την Κυριακή επί της Σασουόλο έβαλαν τέλος στην… γκίνια του. Τώρα επιστρέφει σε γνώριμα εδάφη, εκεί όπου επί σχεδόν μία δεκαετία μεγαλουργούσε και που γνωρίζουν καλύτερα πώς να τον αντιμετωπίσουν, όσο αυτό γίνεται.

Η νίκη θεωρείται απαραίτητη για τη Μάντσεστερ Σίτι στον εντός έδρας αγώνα της με τη Λιόν, με τον βοηθό προπονητή των Αγγλων Μικέλ Αρτέτα να λέει ότι η ομάδα του «έχει το καλύτερο ρόστερ στον κόσμο», ωστόσο «το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου είναι και πάλι η Ρεάλ Μαδρίτης».

Η Ρεάλ, πάντως, θα αναζητήσει για μία ακόμη φορά το γιατρικό στο Τσάμπιονς Λιγκ στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Γιούλεν Λοπετέγκι στον πάγκο της κόντρα στη Ρόμα. «Μου γεννά υπερηφάνεια, ευθύνη και φιλοδοξία», είπε για τον πρώτο του αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ με τους «μερένχες» ο Βάσκος τεχνικός, προσθέτοντας πως «δεν χρειάζεται να εξηγήσω τι είναι το Τσάμπιονς Λιγκ για τη Ρεάλ, ούτε τι είναι η Ρεάλ για το Τσάμπιονς Λιγκ».

Πολύ δυσκολότερος από ό,τι φαντάζει στα χαρτιά θα είναι για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο αγώνας σε συνθετικό χλοοτάπητα στην Ελβετία με τη Γιουνγκ Μπόιζ, που φαντάζει ασταμάτητη στη χώρα της αφότου πήρε τα σκήπτρα από τη Βασιλεία.

O Ζοζέ Μουρίνιο τα έχει αυτά κατά νουν, και είπε στους Ελβετούς δημοσιογράφους ότι «θα πρέπει να παίξουμε όπως ο δικός σας τενίστας», αναφερόμενος βεβαίως στον Ρότζερ Φέντερερ διότι είναι ικανός να κυριαρχεί σε όλες τις επιφάνειες, κι όχι μόνο στο χόρτο ή στο χώμα. Οχι ότι δεν εξέφρασε πλαγίως τη δυσαρέσκειά του για τον χλοοτάπητα: «Ολος ο κόσμος ξέρει ότι είναι διαφορετικός. Οσα είχα να πω όμως επ’ αυτού τα είπα προ δεκαημέρου απευθείας στην UEFA», δήλωσε ο Πορτογάλος προπονητής.

Απογευματινός αγώνας (στις 7.55 μ.μ.) απόψε είναι, μαζί με τον αγώνα Αγιαξ – ΑΕΚ, και αυτός της Σαχτάρ Ντόνετσκ με τη Χόφενχαϊμ, που είναι ανοικτός σε κάθε αποτέλεσμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή