Αποψη: Ο καθρέφτης της Ευρώπης

Αποψη: Ο καθρέφτης της Ευρώπης

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά, ποιο είναι το ζητούμενο στην Ελλάδα; Το αποτέλεσμα ή οι εντυπώσεις; Το «ναι μεν αλλά…» ή ο ρεαλισμός; Οι βαθμοί ή το πανηγυράκι που στήνεται σε κάθε ευκαιρία βαπτίζοντας το μαύρο άσπρο σε μία χώρα που δεν αποδέχεται το ενδιάμεσο… γκρι; Το ελληνικό ποδόσφαιρο για το μόνο που μπορεί να «κομπάζει» είναι για το πάθος και το πείσμα που μπορεί να βγάλει σε στιγμές που όλα μοιάζουν χαμένα.

Γιατί ούτε τις υποδομές, ούτε το έμψυχο δυναμικό, ούτε το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα διαθέτει για να κοιτάξει στα μάτια αντιπάλους από τους οποίους κάποτε μπορούσε να αποσπάσει αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ ήταν συγκινητική απέναντι στην Μπενφίκα, αλλά η πραγματικότητα δείχνει πως η Ενωση πραγματοποίησε την αντεπίθεσή της απέναντι σε έναν αντίπαλο με αριθμητικό μειονέκτημα, που ένα ημίχρονο πριν, την είχε «φιλοδωρήσει» με δύο γκολ και μάλιστα στο ΟΑΚΑ.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος ήταν «άτυχη», αλλά η πραγματικότητα λέει πως ύστερα από τα δύο ματς του ομίλου της από τα οποία ο στόχος ήταν να αποσπάσει αποτελέσματα, βρίσκεται τελευταία χωρίς βαθμό και με παθητικό έξι γκολ! Το ζητούμενο, όμως, είναι το πρωτάθλημα για τον ελληνικό «μικρόκοσμο». Αυτό θα φέρει τα πρωτοσέλιδα, την ικανοποίηση της εξέδρας και τις περισσότερες πιθανότητες για το παχυλό μπόνους των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην Ελλάδα θα συνεχίσουμε να βαπτίζουμε τις ήττες ατυχία, όπως έπραξε η ΑΕΚ και μετά το 2-0 της Τούμπας, ο Ολυμπιακός στην ήττα από τον ΠΑΟΚ (και σήμερα αντιμετωπίζει την πάλαι ποτέ πανίσχυρη Μίλαν αφήνοντας παίκτες στον Πειραιά ενόψει ντέρμπι) ή ο «Δικέφαλος του Βορρά» που έχει αποκλειστεί με «κάτω τα χέρια» από την Μπενφίκα στον προθάλαμο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και συνεχίζει να μην αποδίδει ποδόσφαιρο αξιώσεων.

Οταν κάποτε αντιληφθούμε ότι η ουσία είναι πιο σημαντική από τις εντυπώσεις και τα έγχρωμα πρωτοσέλιδα, ίσως καταφέρουμε να οργανώσουμε ποδόσφαιρο και να τραβήξουμε τα βλέμματα πέραν των συνόρων μας. Ως τότε η Ευρώπη θα παραμένει ο κυνικός καθρέφτης της πραγματικότητάς μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή