Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: Αδίκησε τον εαυτό του και τώρα… τρέχει

Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: Αδίκησε τον εαυτό του και τώρα… τρέχει

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μέσα στο «Σαν Σίρο» και έως το 70΄ κρατούσε το προβάδισμα στο σκορ, μέσα σε εννέα λεπτά η Μίλαν πέτυχε τρία γκολ και έφθασε στη νίκη με 3-1 στη 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Πειραιά στάθηκε εξαιρετικά για μεγάλο διάστημα του αγώνα. Στις εξέδρες της ιστορικής έδρας της Μίλαν βρέθηκαν 25.000 θεατές, ανάμεσα στους οποίους ήταν 4.000 Ελληνες, οι οποίοι στο τέλος χειροκρότησαν με θέρμη τους ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς.

Πλέον ο εκτός έδρας αγώνας με την Ντουντελάνζ στα τέλη του μηνός είναι ιδιαιτέρως κρίσιμος, αφού η ομάδα οφείλει να πορευθεί στον μονόδρομο της νίκης για να επιστρέψει στο κόλπο της διεκδίκησης της πρόκρισης. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπέτις επικράτησε στη Σεβίλλη της πρωταθλήτριας Λουξεμβούργου με 3-0, πετυχαίνοντας και τα τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε όλη την ενδεκάδα που είχε χρησιμοποιήσει την περασμένη Κυριακή κόντρα στον ΠΑΟΚ, καθώς θα την επιλέξει και για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Σε σύστημα 4-2-3-1 τερματοφύλακας ήταν ο Σα, ακραίοι αμυντικοί οι Τοροσίδης (δεξιά) και Κούτρης (αριστερά), στόπερ οι Σισέ, Μιράντα, αμυντικοί μέσοι οι Γκιγιέρμε, Νάτχο, με τον Τουρέ να έχει επιτελικό ρόλο. Εξτρέμ ήταν οι Ναουέλ, Φετατζίδης και επιθετικός ο Γκερέρο.

Το σκορ άνοιξε για τους Πειραιώτες στο 14΄, ο Κούτρης έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά και ο Γκερέρο με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Ρέινα. Με εξαιρετική αμυντική λειτουργία, ο Ολυμπιακός πήγε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα στο σκορ. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από τη συμπλήρωση μιας ώρας, η κούραση ορισμένων παικτών του οι οποίοι δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια έδωσε τη δυνατότητα στη Μίλαν να φθάσει στην ανατροπή.

Στο 70΄ ύστερα από βαθιά μπαλιά του Ροντρίγκεζ, ο Κουτρόνε με κεφαλιά πανηγύρισε το 1-1. Κάθε επίθεση της ιταλικής ομάδας ήταν πια κίνδυνος – θάνατος. Και στο 76΄ ο Ιγκουαΐν, αφού απέφυγε τον Σισέ, με σουτ έβαλε τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού. Τρία λεπτά αργότερα, με το δεύτερό του γκολ ο Κουτρόνε έκανε το 3-1, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του Γκατούζο.

ΜΙΛΑΝ: Ρέινα, Καλάμπρια, Μποναβεντούρα (54΄ Τσαλχάνογλου), Καστιγιέχο (54΄ Κουτρόνε), Σούσο (80΄ Μπορίνι), Ιγκουαΐν, Ρομανιόλι, Μπακαγιόκο, Ζαπάτα, Μπίγκλια, Ροντρίγκεζ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης (77΄ Μεριά), Μιράντα, Σισέ, Κούτρης (72΄ Ποντένσε), Γκιγιέρμε, Νάτχο, Τουρέ (82΄ Φορτούνης), Ναουέλ, Φετφατζίδης, Γκερέρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή