Η Ξάνθη επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή

Η Ξάνθη επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από ένα πολύ «σκληρό» παιχνίδι στην Ξάνθη, η τοπική ομάδα κέρδισε με 1-0 την ΑΕΛ στην αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, σε μία αναμέτρηση όπου είχε αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή Λάμπρου.

Η πρώτη μεγάλη χαμένη φάση ήρθε από την ΑΕΛ στο 32΄, με τον Κούνιτς να βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Ζίβκοβιτς και να σουτάρει άουτ. Εντεκα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Ζίζιτς δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για κράτημα στον Κάστρο. Κατά τη διάρκεια του ματς, οι «βυσσινί» εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρόμενοι για τις αποφάσεις του διαιτητή Λάμπρου και ειδικά για το «εγκληματικό» μαρκάρισμα του Ντελούκας στον Μιλοσάβλιεβιτς, το οποίο τιμωρήθηκε απλώς με κίτρινη κάρτα. «Επιτέλους, κάθε Κυριακή με 10!!!

Δύο οφσάιντ ανύπαρκτα και η απευθείας κόκκινη που θα έκοβε το πόδι του Μιλοσάβλιεβιτς έγινε κίτρινη… Ο,τι και να κάνουν θα βγούμε Ευρώπη!»

Η Ξάνθη κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως να γίνεται απειλητική. Η ΑΕΛ πάρα το γεγονός πως έπαιζε με δέκα παίκτες, είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 58΄ με το γύρισμα του Μιλοσάβλιεβιτς και την μπάλα να περνάει παράλληλα από τη γραμμή της εστίας. Η ομάδα της Λάρισας έμεινε με εννέα παίκτες στο 73΄, καθώς ο αρχηγός της, Ν. Καρανίκας, δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μπρίτο. Οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά την ΑΕΛ στα τελευταία είκοσι λεπτά και στο 80΄ κέρδισαν ένα αμφισβητούμενο πέναλτι. Εν τέλει, με τον Γέντρισεκ, έκαναν το 1-0 (82΄) και πανηγύρισαν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Μετά το παιχνίδι, ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, έκανε τις εξής δηλώσεις: «Εχουμε την παράγκα Νο.2 του Θωμά. Μόνο με γέλιο μπορώ να αντιμετωπίσω όσα έγιναν εδώ σήμερα. Σε λίγο θα φέρνουν ξένους διαιτητές για να σφυρίζουν και τα τοπικά πρωταθλήματα».

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Λισγάρας, Κασάδο, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Σαρπόνγκ (35΄ Κάστρο), Καντά (64΄ Μπρίτο), Συλλά, Σουλεϊμάν (46΄ Ντουρίτσκοβιτς), Καμαρά, Γέντρισεκ.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (70΄ Μπαρκάν), Πίτι (46΄ Γρομητσάρης), Ντέλετιτς, Γκόλιας, Ζίζιτς, Καρανίκας, Ακόστα (87΄ Κόεφ), Φατιόν, Σαχίτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή