Ποδόσφαιρο: Γκρίνια σε Ρεάλ και Μπάγερν

Ποδόσφαιρο: Γκρίνια σε Ρεάλ και Μπάγερν

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νίκο Κόβατς και Γιούλεν Λοπετέγκι· τα ονόματα των προπονητών της Μπάγερν Μονάχου και της Ρεάλ Μαδρίτης είναι στο επίκεντρο της κριτικής μετά και τις νέες ήττες-χαστούκια για δύο από τις δημοφιλέστερες ομάδες στον κόσμο, και η φημολογία για ξαφνική αντικατάστασή τους στο διάλειμμα για τις εθνικές ομάδες είναι έντονη.

Η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε πλέον τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπορούσια Ντόρτμουντ μετά την εντός έδρας συντριβή με 3-0 από την Γκλάντμπαχ. Ετσι, η ετήσια επίσκεψη του προπονητή και των παικτών της Μπάγερν στο Οκτόμπερφεστ, τη γιορτή μπίρας και μεζέδων του Μονάχου, μία ημέρα μετά τη νέα ήττα πολλαπλασίασε τις γκρίνιες. Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι ο Κάρλο Αντσελότι είχε πάει με τους παίκτες του στη γιορτή και λίγο μετά απολύθηκε.

Τον κίνδυνο της απόλυσης αντιμετωπίζει και ο Λοπετέγκι, αφού η Ρεάλ υπέστη ήττα-σοκ με 1-0 από την Αλαβές στη Βιτόρια αποτυγχάνοντας να βρει δίχτυα για τέταρτο σερί ματς για πρώτη φορά από το 1985. Ωστόσο, καθώς η Μπαρτσελόνα έμεινε χωρίς νίκη για τέταρτο σερί αγώνα στο πρωτάθλημα, φέροντας 1-1 στη Βαλένθια, πρώτη πέρασε πλέον η Σεβίλλη με ένα βαθμό διαφορά.

Το μόνο… άχαστο φαβορί είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Παριζιάνοι είχαν έναν εκτυφλωτικό Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος επισκίασε ακόμη και τον Νεϊμάρ στο 5-0 επί της Λυών, σκοράροντας τέσσερα τέρματα εντός 13 λεπτών. Ο 19χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία έγινε ο νεότερος σκόρερ ενός «καρέ» στο γαλλικό πρωτάθλημα εδώ και 45 χρόνια. Είναι πλέον ένα από τα φαβορί για τη Χρυσή Μπάλα, που θα δοθεί στις 3 Δεκεμβρίου από το «Φρανς Φουτμπόλ», το περιοδικό που επίσης εδρεύει στο Παρίσι. «Για μένα αποτελεί φαινόμενο,» είπε για τον Εμπαπέ ο Νεϊμάρ, «ελπίζω να συνεχίσει έτσι για αρκετά χρόνια διότι το ποδόσφαιρο θα τον ευγνωμονούσε».

Ετσι η Παρί έχει κάνει το εννιά στα εννιά, έχει διαφορά οκτώ βαθμών από τη δεύτερη Λιλ, έχει σκοράρει 32 γκολ κι έχει δεχθεί έξι, με τους Νεϊμάρ και Εμπαπέ να έχουν ήδη από οκτώ γκολ ο καθένας, συν άλλα πέντε του Εντινσον Καβάνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή