Πρώτο τζάμπολ ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Πρώτο τζάμπολ ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάκτηση του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ από την ΑΕΚ στο φάιναλ φορ της Αθήνας σηματοδοτεί τον δρόμο της τριπλής ελληνικής συμμετοχής και στη φετινή διοργάνωση, που θα διανύσει την τρίτη περίοδο λειτουργίας της. Στην αφετηρία του και δίπλα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ θέση θα πάρει ο Προμηθέας, αντί του Αρη που αποκλείστηκε στα προκριματικά, και η ομάδα της Πάτρας φορέσει την πρώτη ευρωπαϊκή «στολή» της βραχύβιας ιστορίας της. O ΠΑΟΚ, που έφτασε μέχρι τη φάση των «16» στο περυσινό Τσάμπιονς Λιγκ, θα αρχίσει την ευρωπαϊκή προσπάθεια του από τη Βενετία (21.30) και αντίπαλο τη Βενέτσια, που διαθέτει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Μάικ Μπράμος.

«Παίζουμε με μια ομάδα που μαζί με την Τενερίφη θεωρώ ότι είναι φαβορί του ομίλου. Εχει πολύ μεγάλο ρόστερ με οκτώ ξένους και κάποιους πολύ χρήσιμους Ιταλούς. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στο παιχνίδι», ανέφερε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος δεν έχει στη διάθεσή του τον Αμερικανό Φιλ Γκος, οποίος βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει τις δυνατότητες να προκριθεί, μέσω της τρίτης ή τέταρτης θέσης και έχοντας συνδιεκδικητές τη Ναντέρ, τη Βόννη και τη Χολόν, ενώ αουτσάιντερ του δεύτερου ομίλου θεωρούνται η Οπάβα και η Φράιμπουργκ. Αύριο η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο ΟΑΚΑ στις 19.30, ενώ στις 21.30 ο Προμηθέας θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Οστάνδη.

• Σοκ για τους Σαν Αντόνιο Σπερς, καθώς ο Ντεζούντε Μάρεϊ υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατό του στο ματς με τους Χιούστον Ρόκετς. Ο 22χρονος άσος και βασικός πόιντ γκαρντ μετά την αποχώρηση του Τόνι Πάρκερ θα μείνει για πολλούς μήνες εκτός δράσης, αφού προηγουμένως υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αποκαταστήσει τη μεγάλη ζημιά, δένοντας τα χέρια του Γκρεγκ Πόποβιτς, που καλείται να καλύψει το κενό του με τους άλλους παίκτες που διαθέτει το ρόστερ.

Ο Μάρεϊ προερχόταν από μια καλή χρονιά, καθώς πέρυσι είχε 8,1 πόντους, 5,7 ριμπάουντ, 2,9 ασίστ και 1,2 κλεψίματα ανά 21,5 λεπτά συμμετοχής σε 81 αγώνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή