ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συμφωνία με PAN ASIΑ για Παναθηναϊκό

symfonia-me-pan-asia-gia-panathinaiko-2277191

Σε συμφωνία για τη σταδιακή παραχώρηση στην PAN ASIΑ του 50% των μετοχών που κατέχει στον Παναθηναϊκό προχώρησε ο Γιάννης Αλαφούζος, ανοίγοντας τον δρόμο για να αλλάξει χέρια η ΠΑΕ. Η συμφωνία θα υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου, με τη σταδιακή καταβολή εκ μέρους του Πάιροτζ Πιεμπονγκσάντ του απαιτούμενου ποσού, το οποίο εκτιμάται ότι θα διατεθεί για την κάλυψη των υποχρεώσεων της ΠΑΕ και την περαιτέρω μείωση του υφιστάμενου χρέους. Οταν ολοκληρωθούν οι καταβολές, θα υπάρξει καθεστώς συνδιοίκησης της ΠΑΕ, με την πλευρά του Ταϊλανδού επιχειρηματία να έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μέσα από επόμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Σε πρώτη φάση αναμένεται να πάρει άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και να ορίσει τρεις εκπροσώπους του στο Δ.Σ. της ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω γραπτής δήλωσης του Γιάννη Αλαφούζου, με την οποία δόθηκε στη δημοσιότητα το γενικό περίγραμμα της συμφωνίας και όχι οι λεπτομέρειές της: «Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις υπεγράφη το Σάββατο (6/10/2018) συμφωνία μεταξύ του κ. Ιωάννη Αλαφούζου και της εταιρείας PAN ASIA INVESTMENTS LTD, συμφερόντων του Ταϊλανδού επιχειρηματία Pairoj Peimpongsant. Ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος συμφώνησε στη μεταβίβαση του ήμισυ των μετοχών που κατείχε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ολοκληρώνοντας έτσι την πρώτη φάση της πρόθεσής του να εισέλθουν νέοι επιχειρηματίες στην ΠΑΕ.

Ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος ήταν και παραμένει συνεπής στην υπόσχεση που έδωσε από την αρχή, να παραδώσει τον Παναθηναϊκό καθαρό από τα χρέη στα οποία είχε δεινώς περιέλθει όταν τον ανέλαβε. Με νέα πλέον δυναμική και συλλογικές προσπάθειες, οι οποίες θα συνεχιστούν, ο Παναθηναϊκός γίνεται πιο δυνατός να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά του».

• Ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με το ιδιοκτησιακό, εξέδωσε η Παναθηναϊκή Συμμαχία, η οποία κατέχει μικρό ποσοστό των μετοχών της ΠΑΕ.

• Δεκτό αναμένεται να γίνει το επίσημο (διαμέσου του προέδρου της ΠΑΕ, Βασίλη Κωνσταντίνου) αίτημα του Παναθηναϊκού στην ΚΕΔ να ορίζονται και στα δικά του ντέρμπι με τους άλλους τρεις «μεγάλους» (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό) ξένοι διαιτητές.

• Κλειστά θα παραμείνουν αύριο και μεθαύριο τα γραφεία έκδοσης εισιτηρίων διαρκείας του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, λόγω του αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την Ουγγαρία.