Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Η αρχή, το ήμισυ του παντός

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Η αρχή, το ήμισυ του παντός

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ίδιο ανεκπλήρωτο «όνειρο» της πολυπόθητης πορείας μέχρι την πρόκριση στο φάιναλ φορ, στα έξι τελευταία χρόνια, θέλουν άπαντες στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να πραγματοποιηθεί στη φετινή Ευρωλίγκα που αρχίζει σήμερα (21.00) στο Ολυμπιακό Στάδιο, με πρώτη αντίπαλο τη Μακάμπι και με αποκλειστικό στόχο τη νικηφόρο πρεμιέρα.

Το «Τριφύλλι» διαθέτει πληρέστερη, ποιοτικότερη και πιο ισορροπημένη ομάδα απ’ όσες παρουσίασε την τελευταία εξαετία και στον πάγκο του ο Τσάβι Πασκουάλ καλείται να αποδείξει ότι έχει διδαχθεί από τα όποια λάθη του στην περυσινή περίοδο για το μπάσκετ που μπορεί να αποδώσουν οι παίκτες του, ενώ είναι δεδομένο ότι διαθέτει την ανάλογη εμπειρία για να μη σταθούν ικανές ούτε οι… λεπτομέρειες για να «χαθεί» ο δρόμος της επιστροφής στο φάιναλ φορ, είτε στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας και τον «μαραθώνιο» των 30 αγωνιστικών είτε στα πλέι οφ. Η κορύφωση του φορμαρίσματος των παικτών του είναι απόλυτη ευθύνη του Καταλανού τεχνικού, καθώς και η ψυχολογική διαχείριση της δεδομένης και αναπόφευκτης πίεσης για τις υψηλές προσδοκίες και τη «δίψα» του κόσμου για την επίτευξη του στόχου. Ο Νικ Καλάθης που απουσίασε από την τελευταία προπόνηση, λόγω στομαχικών διαταραχών, θα δηλώσει «παρών» στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του ΠΑΟ.

Η… απρόβλεπτη Μακάμπι που συμμετείχε στο πρόσφατο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους, αν η επίθεσή της δεν έχει την ανάλογη αμυντική αντιμετώπιση και έλεγχο του ρυθμού της από τους γηπεδούχους. Στην πρώτη δόση της πρεμιέρας, θα παίξουν σήμερα: Μπούντουσνοστ – Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ – Μπαρτσελόνα και Ρεάλ – Νταρουσάφακα.

• H αποστολή του Ολυμπιακού, ταξιδεύει το πρωί στη Μόσχα με 13 παίκτες για τον αυριανό αγώνα με τη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα και ο Κώστας Παπανικολάου που συμμετείχε στην τελευταία μισή ώρα της χθεσινής προπόνησης, διατηρεί πιθανότητες να αγωνιστεί. Με τη φράση «το ρόστερ μας έχει κλείσει, μέχρι στιγμής φυσικά» ο Ντέιβιντ Μπλατ έβαλε τέλος στη φημολογία που αναπτύχθηκε για τη μεταγραφή Αμερικανού παίκτη, ώστε να υπάρξει αντικατάσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή